Follow

Frågor & Svar

En utav mina arbetsuppgifter på mitt nya jobb: Plåta bakom kulisserna när Emma jobbar.
 
 
Gud vad kul att du har fått jobb på Studio Emma Svensson! Grattis! Vad får du göra där? Kan du inte visa upp lite jobb du gör? 
Åh, tack! Ja det är verkligen så kul! Jag har ganska många olika arbetsuppgifter och är lite av en allt-i-allo. Men först och främst är jag Emma Svenssons assistent och jag hjälper henne med allt som hon kan tänkas behöva hjälp med. Göra urval på bilder, mejla, beställa grejer, assistera på plåtningar, fotografera "bakom kulisserna" när hon jobbar, som hon sedan använder på sin blogg och sociala medier till exempel. Sedan har jag fotograferat lite event, bland annat på Fashion Week och lite olika andra event runt om i Stockholm. Jag gör en del retusch och jag skriver även lite blogginlägg till hennes blogg, till exempel det här och det här. Och på söndag åker jag till USA med Emma (och några till från jobbet) i några veckor, där vi bland annat skall fota en kampanj (så taggad) och sedan skall Emma ha en fotoresa som jag också kommer följa med och jobba och hjälpa till på. Ni kan läsa mer om hennes fotoresor här
 
Asså vart är detta?!? Såå fin location!! (Angående det här inlägget
Det här var ute på Torö, vid Nynäshamn. Så himla fint! Jag vill tillbaka dit någon gång men det är lite svårt utan bil tyvärr...  
 
Hej! Jag har Nikon D7100 och kan inte fota med raw, filen går inte att öppna. Har Camera Raw och Photoshop CS6. Med min gamla Nikon D3100 funkade raw utmärkt men inte nu. Vet du vad felet kan vara, och hur man kan fixa det? 
Hej! Det här hände mig också när jag bytte kamera en gång och då behövde jag helt enkelt bara uppdatera mitt Photoshop (eller framför allt Camera Raw). Har du köpt ditt Photoshop (alltså inte laddat ner det) så kan du bara gå in på Adobe, logga in på ditt konto, och få en gratis uppdatering. Det funkade för mig! 
 
 
Fotograferat med vidvinkligt objektiv - så att jag är nära motivet i bild men jag ändå lätt får med min arm och mycket yta runt om också. 
 
 
Hej, vad använder du för typ av objektiv där du kan komma så nära men du samtidigt får så mycket yta runt om? (Angående det här inlägget)
Hej! Det här kallas för vidvinkel, och jag använder mig utav mitt favoritobjektiv - Nikkor 28mm 1,8 - när jag vill fotografera vidvinkligt. Älskar det! 
 
Använder du motljusskydd när du fotar porträtt?
Mitt motljusskydd sitter alltid på, oavsett objektiv, och jag använder det nästan alltid! Undantaget kan vara om det är eller börjar bli lite mörkt, då kan motljusskyddet göra bilden ännu mörkare vilket jag oftast inte vill.
 
Jag har alltid velat fota i ett grustag, men hur går det egentligen till? Behövde ni fråga om lov för att göra det eller var det bara att traska in? (Angående det här inlägget). 
Vi traskade faktiskt bara in, men det var sent på kvällen så ingen jobbade då. Det här är också ett relativt litet grustag utan stängsel runt om. Är det på dagen när någon jobbar behöver man oftast skaffa ett tillstånd - och hjälm!
 
 
Från min och Saras fotografering i ett grustag. 
 
 
Kom ihåg att ni alltid kan fråga mig vad ni vill → här ← så fortsätter jag att svara på alla era frågor i kommande Frågor-&-Svar-inlägg! ♥
 
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

wow, gud vad kul

2016-09-10, 12:34:34 - URL: http://efji.blogg.se/
Postat av: ♫♪ sandra

kul att läsa :)

2016-09-11, 13:50:59 - URL: http://www.sandramusic.spotlife.se

Tjäna pengar på din blogg! (adlink)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: