Follow

Nya bilder i Krull Magazine

 
 
Hår och smink: Mia Wahlström 
 
 
Idag släpptes det här modejobbet jag har gjort på onlinetidningen Krull Magazine!
Det är en så härlig känsla att äntligen få visa upp bilder som jag och Mia fotograferade för flera månader sedan men som äntligen är klara. Jag minns dagen vi gjorde detta så väl för studion var upptagen så jag drog ut all utrustning i korridoren (mot soprummet) utanför och vi fotade ungefär 3000 bilder där. Yeti var så rolig att jobba med och jag är väldigt nöjd över hur bilderna blev, jag gillar den mjuka och lättsamma känslan. 
 
 

5 saker ni kanske inte visste om mig

 
 
1. Nu jobbar jag inte längre som Emma Svenssons assistent utan i september blev jag befordrad och kommer nu jobba mer med Fotoresor och som juniorfotograf på Studio Emma Svensson, så himla kul, jag är riktigt taggad på att börja jobba igen! 
 
2. Jag har ett koffeinberoende men inte på grund av kaffe, utan på grund av energidricka. Jag dricker inte kaffe och har aldrig egentligen tyckt om det - men under en stressig vecka kan jag nog dricka 1-2 Nocco om dagen. Vilket varken är bra för mig eller min plånbok, men de är ju så goda. Nu under sjukskrivningen har jag ibland haft som morot att om jag orkar ta mig ner till närbutiken så är jag "värd" en Nocco, haha. 
 
3. Från att jag var cirka 8-9 år till att jag var 16 skrev jag dagbok varje dag (varje dag!!) om mina dagar, tankar och annat jag ville skriva ner. Det är ganska ångestfyllt men också så roligt att läsa igenom alla de böckerna, för jag inser att jag är en helt annan männsika fast ändå inte. Det finns liksom en hel flyttlåda med gamla dagböcker från den tiden. Och jag köpte för ett tag sedan en sprillans ny dagbok och skall nog börja skriva igen faktiskt. Det är en så befriande känsla att skriva ner sina djupa tankar och kunna reflektera över dem på det sättet. Just där och då och även flera månader och år senare. 
 
4. Jag har en liten oskriven regel att jag aldrig vill avsluta ett möte, telefonsamtal eller annat samtal med "Hejdå" utan jag säger oftast "Ha det så bra", "Puss puss!" eller "Vi ses" istället. Jag tycker det känns så mycket bättre.
 
5. Jag älskar tomater! Äter dem som äpplen, minst 3-4 om dagen. Vilket egentligen är perfekt för jag är allergisk mot äpplen, som jag alltid varit så ledsen över för det är ju en så enkel och bra frukt att äta. 
 

Bakom kulisserna från min fotografering till Lucy's Magazine

 
 
Såhär såg det ut när vi fotograferade Ellen för Lucys Magazine i oktober. Det var så himla kul! Nu känns det nästan konstigt att titta på bilderna och veta att detta var sist jag var i studion, vilket nu är nästan sex veckor sedan. I vanliga fall är jag ju där hela tiden, hela hela tiden, haha!
 
I helgen skall jag dit för första gången efter operationen, för då håller jag två grundkurser för Fotoresor, en i foto och en i bildbehandling. Det känns både skönt och lite skrämmande att komma tillbaka igen, men mest skönt, och kul!
 

En utav mina favoritplatser i Stockholm

 
 
Sedan någon vecka tillbaka skall jag varje dag försöka gå en kort promenad för att få igång musklerna i låret och knät. Igår morse var jag så väldigt otaggad på att gå samma sträcka som jag gjort i några veckor nu så jag tog mig ut till Bergianska Trädgården och tog med mig kameran som motivation. Så med kameran i ena handen och en krycka i andra handen tog jag en promenad i solen och sedan drack jag en kopp te i Orangeriet som ligger där. Det är ett så himla fint ställe och det var skönt med lite omväxling, jag fick massor av ny energi både av solen och av allt det fina. 
 
Dock var jag helt slut i knät efter ett pass hos sjukgymnasten sedan och låg med is runt benet i några timmar sedan. Men det var det värt! 
 
 

En ny familjemedlem - Teddy ♥

 
 
I helgen var jag och Philip nere i Göteborg och hälsade på. Det var härligt att lämna soffan hemma i Stockholm och byta ut den mot ett par soffor på västkusten hemma hos familj och vänner. 
 
Och i lördags åkte vi med Philips mamma ner till Skåne för att hämta hennes nya hund, Teddy! Och titta så liten (och söt!!) han är, när vi stannade och kissade längs vägen hem så ville han inte gå någonstans utan ställde sig bara under våra ben och tryckte. 
 
Det blev mycket lekande och gosande hela helgen sedan med den här lilla energiknippen! 
 
 

Nytt jobb för Lucy's Magazine

 
 
Styling: Neira Tokalija 
Fotoassistent: Amanda Jona 


Tillsammans med alla de begåvade kvinnorna listade här ovanför har jag skapat den här modestoryn för ett par veckor sedan. Och idag har den äntligen kommit ut!! 

Publicerad i Lucys Magazine issue #31, som ni kan läsa både på nätet (här) och i deras printade modemagasin som går att beställa (här). Jag har precis köpt hem ett exemplar till mig själv och jag längtar tills jag får hem den i brevlådan för det är ju något speciellt med att se sina bilder i print. Speciellt när det är mitt allra första modejobb som går i print, woho! 

Så himla kul jobb ♥
 

Nya printar på väggarna hemma
I ett samarbete med Pixum har jag framkallat lite nya bilder och äntligen fått upp lite fint på väggarna hemma. Bland annat de här två bilderna som nu pryder var sin vägg i mitt vardagsrum. Molnbilden här över är från den bästa natten i mitt liv, som jag spenderade uppe på en iskall topp i Nordnorge tillsammans med en utav mina allra finaste vänner. Den är tagen strax efter midnatt när vi var på väg ner från toppen, med adrenalinet pumpande i blodet och svett, tårar, skratt och eufori. Bara jag tittar på den blir jag fylld av ny energi. 

Den andra bilden, på trädet från Joshua Tree National park, är från första gången jag besökte den platsen. Och den passade så bra med min färgkombination mot den väggen så det fick bli den. 
 
Jag passade även på att framkalla några mindre bilder, mer personliga på mig och Philip tillsammans, från våra resor och från vår vardag. Sånt som jag vill minnas lite extra mycket. Jag har inte hunnit sätta upp dem ännu men de hamnar nog i vårt sovrum - som jag får visa er en annan gång. Hade ni velat se ett inlägg med bilder från hela vår lägehet förresten? 
 
 

Polaroidbilder från sommarens resor

 
 
 
I oktober förra året köpte jag en Instax Mini 8, en mindre polaroidkamera som jag har fotograferat ganska flitigt med under året. Både privat, på olika forograferingar och på resor. Ni som följer mig på Instagram har säkert sett att jag lägger upp lite polaroidbilder ibland men jag har egentligen inte visat på bloggen ordentligt hur mina polaroidbilder brukar se ut - så här är några favoritbilder från sommarens alla resor! 
 
Kameran + film och andra tillbehör finns att köpa här (adlink), själv är jag lite sugen på en snygg väska till min kamera.