Follow

Eftermiddag i lilla staden

 
 
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Skapar ljus i mörkret

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Eftersom att jag inte har någon fritid under de ljusa timmarna på dagarna så tog jag dessa bilder igårkväll. Vet inte om jag är 100% nöjd med hur de blev, hade tänkte mig lite annorlunda, men MÅSTE verkligen skaffa mig en fjärrutlösare haha, börjar bli trött på att springa fram och tillbaka från kameran innan och efter varje bild..

Redigerad vs Oredigerad

Dra datormusen över bilderna för att se orginalbilden!
(fungerar inte på vissa mobiler)
Eftersom att redigering är en stor del av de bilderna jag tar/gör så tänkte jag visa det som händer i bilderna från orginalbilden från kameran till den färdiga bilden. Ibland är det mycket och ibland är det inte mycket som behöver göras men jag valde några bilder som jag ändrat och fixat rätt mycket med. Om ni tyckte att detta var en kul grej så gör jag gärna fler såna här inlägg, tycker själv att det kan vara roligt att veta hur mycket av en bild som är redigerat.

SVART PÅ VITT

 
Foto: Stephanie Nyberg || Redigering: Jag || Modell: Jag || Kamera: Nikon D600 || Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här har ni mig, svart på vitt. I svartvitt. Jag jobbar massor denna veckan så har inte så mycket tid över till kameran tyvärr men här har ni två bilder från i söndags då jag fotade med Stephanie. Skall försöka komma ut med kameran på lördag då jag "bara" jobbar till 14:00 så då har jag ju typ en timma kvar på mig innan det blir mörkt. 

Fyra grader kallt

 
 
 
 
 
 Modell: Stephanie Nyberg
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Rödluvan (Utan Luva)

 
 

Foto: Stephanie Nyberg || Redigering: Jag || Modell: Jag || Kamera: Nikon D600 || Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Vintersol

 
 
 
 
Modell: Stephanie Nyberg
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

På andra sidan kameran

 
Foto: Stephanie Nyberg || Redigering: Jag || Modell: Jag || Kamera: Nikon D600 || Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
 
I söndags var jag ute på en lång fotorunda med Stephanie, som även hon är intresserad av foto så hon knäppte ett par bilder på mig. Jag tog mig friheten att redigera några av dem och lade upp två av mina favoriter här. Visst är hon duktig? Sedan är det jag som kanske har lekt lite för mycket med den översta bilden som är väldigt färgglad, men tänkte att färg är ju alltid trevligt! 
 
Vilken gillar ni bäst? 

Stephanie

Modell: Stephanie Nyberg
Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Tomten tittade visst förbi tidigt i år....

 
Nu känner jag bara att det var SÅ värt att jobba hela sommaren. För nu håller jag min sprillans nya kamera i handen och lyckligare foto-nörd får man nog leta efter idag. Skall redan ut och testa den imorgon med Stephanie, så håll utkik efter nya bilder imorgon kväll. Hon skall nog knäppa ett par på mig med, om jag vågar vara med haha!

Utställningen

 
Nu har bilderna suttit uppe i en vecka på Medborgarskolan, jag har fått fylla på visitkort så det är kul att folk har kollat och varit intresserade! Jag tog med mig kameran och knäppte några snabba bilder för er som inte har tid eller möjlighet att komma, men som ändå vill se lite. Utställningen är utspridd över skolan så alla bilder är inte på samma ställe, vilket kanske är både en bra och en dålig grej. Men här är några av de bilder man fick se, totalt är det 14 bilder som är med i utställningen. 
 
Medborgarskolan ligger på Kabelgatan 9 i Kungsbacka (vid Armetsförmedlingen ungefär) och bilderna hänger kvar i en veckatill för er som vill se! Det är öppet för allmänheten mellan 8:30-16:30 mån-tors och 8:30-14:30 på fredagar. 

En idé till nästa år?

Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Nu, ett par veckor efter Halloween är över så börjar ju pumporna se mycket läskigare ut. Kanske en idé till nästa år är att göra sin pumpa två veckor innan halloween? Så ser den betydligt läskigare ut på högtiden sedan. Och är det bara jag som tycker att mögel kan vara väldigt vackert? 

Några favoriter från helgens vimmelfotografering

Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 18-55mm + Extern blixt: Speedlight SB-400
 
Resten av bilderna ligger på Esters Facebooksida!

Min foto-önskelista!

Här har ni min (realistiska) önskelista när det gäller kamerautrustning. Till denna lista skulle jag nog också vilja tillägga ett 35mm objektiv med f/1,4. Jag har länge funderat och funderat på vilket kamerahus jag skall köpa här näst men jag TROR att jag nu har kommit fram till ett D600. Det är en bra fullformatskamera som är värd priset (vad jag har hört). 
 
En fjärrutlösare är något som jag redan borde ha, för länge sedan, men som jag aldrig skaffat. Det skulle vara perfekt för mig som tar en del självporträtt och perfekt om man vill ha superskarpa bilder dessutom! Den jag tänker köpa är den enklaste versionen, men när jag har pratat med andra fotonördar och experter så är det egentligen inte så stor skillnad. 
 
Blixten ligger som nummer tre på önskelistan (alltså, inte så viktig, men man vill ju alltid ha mer). Jag har redan en extern blixt men eftersom att jag nu har jobbat en stund som vimmelfotograf så börjar jag ju också att inse att en bättre blixt skulle hjälpa mig att ta bättre bilder i mörkret. 
 
Men vi får se var tomten tar med sig till jul, det är ju bara lite mer än en månad kvar nu!

Äpplen

Modell: Sara Grann
Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Pärldagar i Göteborg

 
Idag åkte jag, Stina och Philip in till Göteborg och volentärade i någon timma för Ung Cancer. Man kan komma dit på deras pärldagar och pärla armband åt dem, som de sedan säljer för en god gärning. För någon vecka sedan såg ni att jag hade köpt ett sådant armband. Och idag hjälpte vi till att pärla. Det var så fullt med folk att vi fick sitta på golvet i korridoren men det var kul att få vara med i gemenskapen!
 
Ni kan läsa mer om pärldagarna och när de kommer till din stad om ni klickar här!

Utställning imorgon!

 
Imorgon startar min utställning på Medborgarskolan i Kungsbacka. Om ni har vägarna förbi så skulle det vara jätteroligt om ni tittade in! Här är en gif-bild från min förra utställning på Fyren i Kungsbacka, det finns mer info om båda utställningarna på min hemsida under fliken "info". Där kan ni bland nnat läsa tidningsartiklar och se alla bilder. 

Jul på Liseberg

 
 
 
 
Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag var det premiär på Jul på Liseberg så jag och ett par kompisar traskade dit och hade det jättemysigt bland alla fina ljus och alla söta kaniner. Med tanke på att jag har ett Lisebergskort så får det nog bli en gång till i år, skall försöka få med kameran då med. Det är ju så himla fint!

Sommarkänslan

Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
 
Hittade dessa bilder som jag tog innan denna bloggens tid, de är tagna i Tjolöholm den 20 juni 2012 då jag och Frida åkte dit en sen kväll och fotograferade. Jag tyckte att bilderna gav en så mysig känsla att jag nu delar med mig av dem ett och ett halvt år senare i hopp om att ljusa upp detta höstmörker. 

Chokladkalender med eget tryck

 
Fick ett tips från min kompis Frida för ett par veckor sedan om att man kunde göra en chokladkalender med egen bild på Adlibris Fotoservice. Så jag beställde hem två stycken, en till min bror och en till min syster. De bilderna jag använde är på dem själva från två olika fotograferingar vi hade förra vintern. De kändes lite juliga och mysiga. (Vill ni se bilderna så kan ni klicka här för Sara och klicka här för Mathias). 
 
Kalendrarna gjorde jag som sagt på Adlibris Fotoservice

Om en vecka smäller det!

På måndagen den 18 november så startar min andra fotoutställning, de äger rum på Medborgarskolan i Kungsbacka under två veckors tid och jag kommer att ställa ut både "gamla" porträtt i som ni sett men också ett par nya spännande porträtt! Hoppas att ni som vill och har möjlighet tittar förbi en sväng. Och efter de två veckorna på Medborgarskolan i Kungsbacka så flyttas utsällningen till Medborgarskolan i Varberg, för er som har närmare dit!
 

No shave November och smutsiga händer

Modell: Philip Björkebro
Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8 och AF-S Micro NIKKOR 60mm 1:2.8 G

FUCK CANCER

 
Gör en god gärning ni med, klicka här för att komma till hemsidan där man kan beställa bland annat armbandet jag köpte för att stödja Ung Cancer. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Ha en fin dag. 

Lugn eftermiddag

Modell: Sara Grann
Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Emmy

Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Höstmys

Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här kom ett gäng lite mer vardagliga bilder, inte riktigt vad jag brukar lägga upp men det kanske jag skall börja med också? Vi får se. Ni som följer min lite mer personliga blogg har redan sett bilderna men lade upp dem ändå. Ha en trevlig kväll!

Instagram

Imorgon har jag en spännande plåtning på gång. Eller ja, den är nog mer spännande och rolig för mig än för er men jag skall dela med mig imorgon om det. Eftersom att jag inte fotograferat så mycket i helgen så lägger jag upp lite bilder från min instagram (klicka på bilderna för att se den större). Ni hittar mig på instagram som @emmagrann.

 

Emma

Foto: Stina Magnusson
Redigering: Emma Grann / Jag 
Modell: Emma Grann / Jag
Kamera: Nikon D3100 + Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Tog mig friheten att redigera om en utav de bilder som Stina tog på mig för ett par veckor sedan. Ni kan se de andra bilderna från den fotograferingen om ni klickar här. Tyckte att den blev lite mer intressant nu än förut.