Follow

Retrokameror och en blomsteräng

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell: Sara Grann
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Hur härligt ljus var det inte igårkväll då? Helt otroligt! Jag och lillasyster Sara tog jättemycket bilder på den här vackra ängen i Kungsbacka. Jag tog med tre utav mina äldre kameror från samlingen hemma som vi lekte lite med också, vilket gjorde bilderna lite roligare (tycker jag) än om vi bara skulle ta vanliga bilder på en blommig äng. Tycker om dessa bilderna väldigt mycket! 

Tips: Inspirerande Instagramkonton

Instagram är ett roligt och enkelt sätt att dela med sig av sina fotografier. Jag har under den senaste tiden börjat följa fler "seriösa" instagramkonton och tänkte även dela med mig av tre favoriter till er. Dessutom instagramkonton som kan hjälpa er som vill visa upp er själva som fotografer på instagram. 
 
@carolinemargonis
 
Caroline är en utav mina nyaste favoriter. Hittade hennes instagram för bara några dagar sedan och blev helt fast. Satt och kollade igenom hennes bilder i evigheter och fick så mycket inspiration till nya bilder och idéer som jag vill testa! 
 
 
Chelsae har jag följt under en längre tid, kanske 2-3 månader och hon har inte gjort mig besviken än så länge i alla fall. Mycket variation i alla hennes porträtt och även här hittar man mycket inspiration tycker jag. Hon jobbar inte lika mycket med färger som Caroline men hon har sin egen stil och jag gillar den!
 
@antonsfoto
 
Anton (även känd för hans fina blogg) har jag följt länge. Han är inte lika duktig på att uppdatera bloggen så ofta men hans instagram är så vacker och speciell. De flesta jag följer fotograferar porträtt för det mesta men Anton (även om hans porträtt är helt magiska) fotograferar även mycket vackra vardagsbilder och enkla men åh så fantastiska bilder.
 
SUPERTIPS! 
Anton har även ett "shoutoutkonto" där han lägger upp bilder som han tycker är bra. Kontot heter @fallinginair och det enda man behöver göra för att få en chans till en "shoutout" är att tagga en bild med #fallinginair. Ett annat bra "shoutoutkonto" på instagram som ni borde följa är @luisthechickengod, han hittar riktigt fina bilder som han lägger upp och kontot är fullspäckat med vackra och inspirerande bilder!
 
Mig hittar ni också på instagram under namnet @emmagrann

Efterlängtade sommarkvällar II

 
 
 
Fotograf: Stina Magnusson
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Stina fotograferade ju även mig i lördags och här är några bilder som hon tog. Jag har endast redigerat dem lite i Camera Raw och klippt några av dem. Det är kul (men svårt!) att stå på andra sidan kameran ibland. Jag tror också att det är viktigt för att jag skall kunna få en bättre kontakt med den eller dem jag fotograferar när jag står på "min" sida av kameran under jobb och andra sammanhang sedan. 

Efterlängtade sommarkvällar

 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Även efter över en och en halv månad i Australien så är det ju något speciellt med de varma ljusa svenska sommarkvällarna. Det kanske bara är april än så länge men igår var det ju sommar. Det var runt 25 grader på dagen och på kvällen runt nio kunde vi fortfarande springa runt i korta klänningar vid havet. 
 
Vattnet var helt spegelblankt och man såg alla detaljer från himlen även i havet. Kameran gick i ett där i 45 minuter, både på mig och Stina. Ni kan vänta er många fler bilder!

VS

 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Kan man ens gå förbi en Victoria's Secret butik utan att köpa någonting? Det finns det säkert många som kan men inte jag! Är ju lite beroende av bodymisten "Pure Seduction" och på väg hem från Australien så handlade jag ännu en till samlingen (det skulle ju vara skandal om den tog slut). Testade även en nyare body lotion som luktar jättegott! 

Ute i vårsolen

 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Sverige är så vackert under den här årstiden! Allt är så fint och grönt och bra (förutom allt pollen). Jag och söta Ludde tog en långpromenad några timmar innan solen gick ner, och det är ju något speciellt med alla vitsippor som pryder marken, det känns lite som hemma. Ludde verkade också tycka om dem. 

Min nya drömfångare

 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Den här drömfångaren var nog ett utav mina vackraste köp i Australien. Den är från en liten butik som hette Spell i Byron Bay och jag är så lycklig att den överlevde alla bussfärder och flygplansresor. Den är ca 1 meter lång och de vackra svarta detaljerna är gjorda av snäckor och pärlor. 

Kangaroo

 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
När vi besöke Cairns Tropical Zoo i söndags så fick vi även träffa på den här (trötta) söta krabaten! Vi satt där i drygt en halvtimme och bara klappade, myste och tog lite bilder. En väldigt häftig känsla att ligga där öga mot öga med en kängru... 
 
Just nu är jag på ett plan på väg hem mot Sverige med väldigt blandade känslor! Allt gick så fort, och det kändes inte som att jag har hunnit suga in allt fantastiskt som vi faktiskt har gjort! Det är jobbigt att lämna ett så fantastiskt land, men jag hoppas att jag kommer tillbaka någon gång. När vi hörs nästa gång är jag hemma i Sverige. Hoppas på sol, och kanske över 10 grader i alla fall? 

Efter sex veckor i Australien tillsammans..

 
Tack för en helt fantastisk resa, och det skulle aldrig gått utan dig! Det skulle aldrig blivit samma utan dig, det skulle aldrig vart så kul utan dig. Vi har skrattat, skrattat mer, gjort bort oss, träffat så mycket roliga människor, lagat mat i svinstior (hostellens kök), dansat sönder skorna, druckit goon, skrattat mer, druckit mer goon, klappat kängrur och koalor, hoppat från ett flygplan, hittat nemo, sett massor av fina städer och byar, sovit i ett sandigt tält, sett världens vackraste stjärnhimmel, badat i en sjö i öknen, shoppat för mycket, skrattat ännu lite till... ja jag kan fortsätta föralltid. Vi har hunnit med så mycket roligt och jag är så glad att jag fick dela allt med dig! Hoppas att din sista tid i Australien fortsätter att vara såhär fantastisk som den har varit. Nu skiljs vi åt efter 46 dagar med varandra 24 timmar om dygnet. Helt brutalt underbart har det varit, och jag skulle inte tveka en sekund på att göra om det om jag kunde! Vi ses snart igen!

Nu skall jag strax boarda mitt första plan som tar mig till Melbourne. Därifrån åker jag till Kuala Lumpur och sedan planet efter det tar mig till Amsterdam och sedan sista planet hem till Göteborg där jag kommer landa på torsdag morgon svensk tid. Jag har ett till inlägg till er som är tidsinställt och kommer upp någonstans på vägen men förutom det så hörs vi när jag kommer hem! 
 
Den här bilden är jag och Olivia i ett nötskal. Vi försöker sammarbeta för att få en snygg bild tillsammans, och istället blev det den här bilden. Vi har skrattat så mycket åt den här så jag var tvungen att dela med mig av den haha! Som tur var fick vi ju några bra bilder från barriärrevet tillsammans, ni kan se några av dem om ni klickar här(ifall ni missade dem). 
 
Vill ni se alla bilder från resan kan ni klicka här eller bara gå in på Foto → 2014 Australien

Vi gjorde det!!

 
 
 
 
 
Kamera: GoPro
 
Det finns inga ord som beskriver alla de känslorna som for genom kroppen och huvudet... Vi var båda väldigt lugna i planet (även om jag satt brevid en genomskinlig plastdörr som inte ens var stängd) men helt plötligt var det dags och den första tanken som slog mig var: Jag skall alltså hoppa ut genom ett fullt fungerande flygplan, 4,3 km upp i luften, fastspänd i en människa jag träffade för 20 minuter sedan. Och jag betalar pengar för det. Jag kan ju inte vara frisk. 
 
Men vi överlevde! Först voltade man liksom ut ur planet, så att man låg på rygg och såg planet över sig. Det var nog den sjukaste känslan, att man såg planet och att man var mitt i ingenstans i luften helt plötsligt och föll med en jävla fart. Vi överlevde 60 sekunder (!!) fritt fall genom molnen, och sedan fick vi till och med styra fallskärmen lite själva när killen bakom väl hade dragit ut den. Helt fantastisk utsikt! Och man fick (köpa) helt filmen på hoppet så det gjorde vi, kanske delar med mig av filmen någon gång också, vi får se!

We're koalafied

 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Igår fick vi äntligen klappa koalor! Och det var så mysigt, de var så mjuka och mysiga. Koalan som vi fick hålla hette Buster och han var inget undantag. De andra bilderna är från idag  och de olika tillfällerna som vi sett koalor, i Melbourne och Sydney. Så himla mysiga djur! 

Vi hittade Nemo!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Olympus Tough TG-2
 
Olivias fina bilder från barriärrevet fick pryda detta blogginlägg. Vi turades om lite med kameran (som ni ser) och tog jättemycket bilder! Verkligen jättemycket! Jag valde ut ett par stycken, och det kanske dyker (hehe) upp fler senare men nu skall vi strax iväg till bussen som tar oss till dagens söndags-äventyr. Kameran är laddad och idag stannar vi över ytan, vi skall till ett Zoo och hoppas att vi får hålla och klappa koalor!
 
Här är en bild som fotografen på båten tog också, lite kul att ha på oss båda med! 

Scuba Diving in the Great Barrier Reef!

 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag har vi haft en helt fantastisk dag ute på Stora Barriärrevet. Vi åkte med båten cirka en timma ut på havet och helt plötsligt dyker det upp ett jättevackert rev.. och vattnet var så blått! Vi fick dyka på två ställen och snorklade på ett annat, vi hade så kul! Jag fick inte igång lilla vattenkmeran men jag tar lite bilder från Olivias och visar er snart! (vi hittade bland annat nemo!). 

Cairns

 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag har vi utforskat Cairns lite, dock har det regnat till och från så kameran fick inte vara med så mycket. Efter att vi gav upp på att ligga och sola (då det helt plötsligt började ösregna) så gick vi på en shoppingrunda och köpte massor med roliga saker (jag kan visa er några saker när jag kommer hem för just nu ligger de väl nerpackade)! Vi åt även en jättegod "glass" (mosad fryst frukt) på vägen tillbaka till hostellet. Det var från ett litet café som bara sålde hemmagjorda glassar, som dessa två. Vi båda valde kiwi-smaken men Olivia valde att ha sin doppad i choklad. Vi kommer definitivt att återvända till det stället!

Har också insett att mina tre senaste inlägg har (till stor del) handlat om mat! Haha! Men lovar att det kommer roliga bilder nu de sista dagarna, vi har något spännande bokat för varje dag! Imorgon skall vi dyka i Det Stora Bartiärrevet! Så hoppas att min lilla vattentäta kamera vill vakna till liv! 

Breakfast for dinner

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag åker vi (på riktigt) till Cairns. Inga inställda bussar, ingen cyklon ivägen, utan idag åker vi upp mot vårt sista mål på vår långa Australienresa! Igårkväll blev det lyxmiddag i form av pannkakor med (bland annat) smält vit choklad, jordgubbar och aprikoser. Vi åt så mycket att vi fortfarande är mätta och belåtna nu på morgonen. Snart skall vi bege oss mot bussen som går 9:30 (klockan är nio nu) och som kommer ta heeeeela dagen (ca 12 timmar), men hoppas att det går fort! 

Kvällsmys i Airlie Beach

 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Efter en lång slappardag igår så bestämde vi oss för att göra något av dagen, så vi tog på oss lite annat än mjukiskläder och gick ut och åt en jättegod middag + efterrätt. Sedan spelade vi lite biljard och airhockey och bara njöt av livemusiken i baren. 

Fraser Island II

 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Gick igenom bilderna från Fraser Island igen och var bara tvungen att dela med mig av några till, det var så himla vackert! Ett måste om ni skall besöka Australien, värt varenda dollar! 

Resten av bilderna från Fraser hittar ni under kategorin "2014 Australien". 

Vi är fast i Airlie Beach!

 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Vår plan var att åka från Airlie Beach i fredags kväll men eftersom att det har varit en cyklon och massor av regn så är vi fortfarande fast i Airlie Beach fram tills torsdag. Men vi gillar stan och hostellet (se bilder) är sjukt mysigt med små stugor som man bor i. Synd bara att vi missade vår dykkurs som vi skulle ta den 15-19 uppe i Cairns men det är sånt som händer. Man kan ju inte styra vädret!

Efter en "mys"-dag igår (då vi stannade inne och tittade på några filmer medan regnet och blåsten dundrade och tjöt i vår lilla stuga) så har det varit en kanondag idag! Vi har legat och halvsovit i gräset i solen hela dagen och snart skall vi börja laga middag. Skall försöka komma med lite roligare bilder nästa gång.. 
 

Snorkel

 
 
 
 
 
Kameror: Nikon Coolpix S31 & Olympus Tough TG-2
 
Lite undervattensbilder blev det allt under snorklingen på Whitsundays. Dock hängde min kamera med bara under den första snorklingen för sedan ville den inte funka mer. Vet inte riktigt vad som hände, får hoppas att den kommer till liv igen, men jag tog några bilder från Olivias kamera också bara för att visa lite. 

Whitsundays

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
 Jag vet inte vart jag skall börja när jag skall beskriva Whitsundays-resan.. Vi spenderade två dygn på en jättehärlig båt som tog oss till många vackra ställen. Vi såg solupgångar, solnedgångar, djur, och vackra stränder. Vi har snorklat och sett helt fantastiska koraller och fiskar. Vi såg till och med en sköldpadda! Dessutom hängde vi med ett jättehärligt gäng, speciellt två andra svenska tjejer som vi klickade med redan på Fraser Island (ni ser dem ovan på ett par bilder). De vackra dräkterna vi har på oss (om någon undrar) var vi tvugna att ha på oss när vi snorklade eftersom att det fanns väldigt många maneter som brändes. Vi brände oss lite i ansiktet och på händerna under en snorkling, men det var också den finaste platsen så det var värt det! Inget farligt dock, gick över på några minuter. 
 
Förutom alla vackra patser och utsikter så har vi guppat runt på det klarblå havet, druckit billigt vin och spelat olika drick-spel, skrattat, pratat och ätit helt gudomligt god mat. Sista kvällen åt vi kängru, vilket var väldigt väldigt gott. Vi åt tills vi inte kunde röra oss. 
 
Två helt fantastiska dagar och kvällar som jag sent skall glömma... 

Whitehaven Beach!

 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Igår besökte vi "världens näst vackraste strand" (enligt någon världsjury). Ja, jag vet ju inte hur världens vackraste strand ser ut (det var tydligen någon i Indien) men det här var ju lätt den vackraste stranden jag besökt. Vi stod där och bara försökte suga in allt det vackra in i minnet men det gick nästan inte, det går liksom inte att förklara men shit vad vackert det var...

Crown Casino

 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
När vi var i Melbourne (känns som en evighet sedan nu) så besökte vi ett casino som jag tror att jag nämnt innan. Det var väldigt maffigt och var två våningar följt av en tredje våning som var ett nattklubb. Hade helt glömt av att visa er bildera och nu när jag ändå är iväg på Whitsundays (detta är ett tidsinställt inlägg) så passar jag på att lägga upp dem. 
 
Är som sagt iväg på Whitsundays, en tvådagars båtresa ut bland (vad vi hoppas är) fantastiskt fina öar och utsikter. Bilder kommer upp så snart vi är tillbaka såklart! Until then, ha det så bra!

Framme i Airlie Beach

 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Igår på morgonen rullade vår buss in i Airlie Beach, som är en mysig liten hamnstad (eller by). Detta blir vårt näst sista buss-stopp på resan och vi gillar stan redan. Den är liten och mysig och vi har gångavstånd till stranden på 5-10 minuter. 
 
Igår var vi dock jättetrötta så vi somnade efter en liten frukostrunda på stan och vaknade inte förrän halv fem på kvällen. Då tog vi med oss våra böcker till vattnet och satte oss i gräset och läste tills solen nästan hade gått ner. En riktig slapparsöndag helt enkelt. 

The Maheno Wreck

 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 

Under en av dagarna på Fraser Island så besökte vi "The Maheno Wreck" som är ett skepp som gick på grund 1935. Efter det så testade bland annat USA och Australiens militär lite olika bomber på det under andra världskriget och idag är det (som guiden berättade med ett skratt) den största rosthögen i världen som fotograferas dagligen.

 

Jag tyckte att den hade sin charm! 

Fraser Island

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kameror: Nikon D600 & Nikon Coolpix S31
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 

Fraser Island var ett halt fantastiskt ställe! Vi har vandrat i öknen, åkt bil på stranden, genom skogen, badat i massor av vackra sjöar, sett dingos, fåglar, krabbor, ödlor och massor av mer. Vi sov i tält ca 100 m från havet, drack vin på kvällarna och tittade på de miljoner stjärnorna på himlen. Det var så vackert! Man kunde se vintergatans linjer och det kändes helt overkligt när man tittade upp i himlen. Fraser är nog det vackraste stället vi har besökt än så länge (enligt mig). Helt... breathtaking. 

Tre svartvita från Brisbane

 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 

Vi hade en hel dag i Brisbane, tråkigt nog vad den ganska molnig och svartvit (därav bildredigeringen), men vi hade ändå en trevlig dag och fick se en del. Dock regnade det så kameran fick stanna i väskan. Men vi åkte en liten färja på vattnet och åt Subway under ett parasoll. 

Sandkrabbor!

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 

Den stranden vi hängde på de två dagarna vi spenderade i Hervey Bay var riktigt fin! Men också cool! Tidsvattnet var väldigt extremt och åkte ut väldigt många meter på en kort stund. På eftermiddagen när vattnet var så gott som 20 meter bort började det komma upp små blåa krabbor ut sanden. Hundratals, kanske tusentals krabbor klättrade upp ur sanden och letade mat. En väldigt häftig upplevelse. Men lite läskig då man stod och skulle fotografera dem och det helt plötsligt försökte det komma upp en krabba under foten på en. 

Fraser Island nästa!

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 

Idag åker vi till Fraser Island, där vi kommer vara fram tills på lördag. Det är en utflykt som man "måste" göra när man är på Australiens östkust och jag har bara hört bra om den så jag hoppas att det blir roligt. Datorn får dock stanna kvar på fastlandet då det (antagligen) ändå inte fnns något wifi att hitta på Fraser. Men jag skall i alla fall fixa ett tidsinställt inlägg till er medans jag är borta så att ni inte saknar mig för mycket (hehe). 

Hervey Bay

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 

Igår (och även idag) hängde vi på stranden heeeeela dagen. En helt underbar (men sandig) dag i vattnet, på stranden och i ett par sackosäckar precis vid stranden med var sin glass och en iste i handen. Vi båda läste ut våra böcker och livet var bara allmänt bra. Sedan spenderade vi kvällen med att öta spagetti med köttfärssås (mums!) och gick genom hela "stan" för att försöka hitta WiFi. Vi hittade det i ca 1 minut någonstans mitt i ingenstans, men det endad jag hann göra på den minuten var att skicka en bild på snapshat...