Follow

Hooked on your love

Foton: Stina Magnusson
 
Spenderar kvällen med Philip och nu skall ni kolla på serier och bara vara. Egentligen de bästa kvällarna, när man bara är med någon man tycker om och egentligen inte gör någonting. Det betyder mycket för själen tror jag. Redigerade om ett par bilder som Stina tog på oss för ett tag sedan, ni kan se fler bilder från den dagen om ni klickar här

Favoritkombon efter gymmet!

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28

Min nya favorit efter en timma eller två på gymmet är massor med goda bär och en Celcius Jordgubb/Kiwi. Perfekt kombination för att få tillbaka lite energi men det är ju också väldigt gott. Det har gått lite segt med träningen nu runt min födelsedag, jag tog några dagar för mycket ledigt och så har jag börjat jobba så mycket nu de senaste veckorna att man "inte hinner". Men skall försöka komma igång igen! 
 
Har ni några träningstips eller inspiration så får ni gärna dela med er!

Photoshoot of a photoshoot

 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G1:4.5-5.6 G
 
Dessa bildera är ungefär ett och ett halvt år gamla men har bara delat med mig av tre bilder ur denna bildserie än så länge så tänkte att jag redigerar lite nya och osedda bilder! Mathias är väl 16 år här (han är 18 nu). Men älskar detta stället, får besöka det i vår igen, det är så fint ljus under morgontimmarna och i kvällssolen. 

Fotografi - Visuell Kommunikation

 
Pluggar för fullt!
 
Idag är tanken att jag skall plugga klart min första kurs på högskolan. Fotografi- Visuell Kommunikation på högskolan i Jönköping. Det är en distanskurs som man tar hemma men jag tycker ändå att jag lärt mig väldigt mycket på den.
 
Kan verkligen rekommendera kursen till er som vill syssla med foto i framtiden! Det är en ganska lugn kurs på ett halvår ungefär och man har mycket tid på sig för fotouppgifterna och föreläsningarna var riktigt roliga och lärorika. Och även om man inte träffar lärarna någon gång så är de lätta att prata med om man har frågor.  

En kväll på bryggan

 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8 
 
Tog med brorsan ut på en liten fotorunda vid ån här i stan idag. Eller klockan var väl fem när vi var på plats så det var inte så mycket ljus kvar. Men jag tyckte att bilderna gav en mysig stämning ändå, och det är så skönt att det nästan är ljust till klockan sex nu för tiden! Man känner sig så mycket piggare och gladare tycker jag. 
 
Vi träffade även på en svan som ville vara med på bild haha!

Ny mössa!

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Kolla vad jag fick av Stina i en lite försenad födelsedagspresent... en foto-mössa! Kan behövas nu under fotograferingarna på vintern och våren. Jättekul present och nu längtar jag till nästa fotografering då jag kan använda den (jag har använt den lite till vardags men ändå). Får väl dra med Stina ut snart igen, det är väl oftast hon som hamnar framför kameran. Här kan ni se de senaste bilderna vi tog tillsammans, det var ju faktiskt en stund sedan nu. 
 
Kamera: IPhone 5 & redigerat i appen Camera+

London bokat! (igen)

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8 
 
I maj flyger jag till London igen! Man kan liksom aldrig få nog av den staden. Den här gången hänger hela familjen + Philip med för att fira mammas födelsedag. Hoppas på fint väder, det lär ju vara varmare än sist (december). Vill ni se alla mina bilder från mina Londonresor så har jag faktisktt gjort en egen kategori för dem. Ni kan ni klicka här för att komma dit!

Tips: Så gör du en GIF-bild till bloggen!

 
Många har undrat över hur jag gör mina GIF-bilder till bloggen, det är ganska enkelt så jag tänkte visa er steg för steg hur man gör! Tyckte för övrigt att GIFen ovan passade in på denna tråkiga regniga dag. Men nu skall vi se... 
 
Jag använder Photoshop CS6 när jag redigerar mina bilder och gör mina rörliga GIF-bilder. Om du använder en annan version av Photoshop så gör du på samma sätt, bara att knapparna och inställningarna kanske sitter på andra ställen. 
 
Jag börjar med att lägga in filmklippet i programmet, det gör jag enkelt genom att klicka på File> Import > Video Frames to Layers. Hitta det klippet du vill använda och tryck på det. 
 
 
Efter det får man upp klippet i den här lilla rutan. Där väljer du de sekunderna du vill ha som en GIF (genom att flytta de två svarta pilarna under klippet). Jag skulle rekommendera att inte ta över fem sekunder för då kommer GIF-bilden att bli för stor för att läggas upp på Blogg.se. När du har valt klart klickar du på OK.
 
 
Nu skall du klicka upp Window > Workspace > Reset Motion. 
 
 
Och då skall det se ut såhär. Nu kan du kolla hur klippet kommer att se ut genom att klicka på play och paus. Du kan även ta bort en eller flera bilder ur klippet om det känns hackigt eller om du tycker att det blir för långt. Se bara till att när du tar bort en bild från Recet Motion menyn längst ner så måste du ta bort just den bilden från menyn till höger. 
 
 
Nu är du klar med själva GIF-bilden men om du vill redigera den lite så gör du det via nya lager (Layer > New Adjustment Layer). Jag lade till exempel på ett lager Selective Color för att få till lite roliga färger, ett med Curves för att få till kontrast och ljus, och sedan ett med Exposure för att få till exakt det ljuset jag ville. 
 
 
Och då såg den ut såhär! Det är viktigt att alla justeringslagren ligger över alla bilder i menyn till höger så att justeringarna syns på varje bild i GIFen. 
 
 
Nu är det bara att beskära bilden. Jag laddar upp mina bloggbilder i storlek 860 px så jag beskar bilden till 860 px bred. Men det är ju helt beroende på vilken bloggstorlek ni har. 


Nu är det dags att spara! Det gör du på File > Save For Web. 


Och då får du upp den här rutan, se till att du väljer "GIF" i rutan näst längst upp. Under bilden ser du storleken, är den större än 8 M Så kommer den inte att kunna laddas upp på Blogg.se utan då får du gå tillbaka och beskära den yllerligare eller ta bort ett par bilder till så att den blir kortare. Men min är ready to go för den är bara 3,214 M som ni ser! Så klickar du på "Save" och allt är klart!
 
 
Och här är resultatet på den GIFen jag precis gjorde. Den är från ett utav mina vimmeljobb, detta fallet från WIDED Nightclub i Varberg. För att se fler av mina vimmelbilder och vimmel-GIFs klicka här. Och vill ni se fler av mina foto- och redigeringstips klicka här

Late Night Snack

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Ibland får man unna sig något gott även om det kostar en extra slant. Ikväll köpte jag med mig lite goda bär att äta i sängen till en mysig film. Får se till att inte tappa på de vita lakanen bara! Ha en trevlig kväll och helg allihop, se till att njuta om ni är lediga, det skall i alla fall jag! (Efter jobbet imorgon då..)

Mathilda

Kamera: Nikon D3100 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Hittade bilderna från denna fotografering med Mathilda och redigerade om ett par bilder. Testade på en lite annorlunda redigering denna gången, men gillade resultatet! Älskade naturen och färgerna under denna dagen, vi hittade verkligen ett kanonställe. Älskar när man bara känner på sig att bilderna kommer bli fina på grund av det fina stället eller det fina ljuset under en fotografering!

Roliga fotoprylar!

 
Photojojo.com är en väldigt bra och rolig hemsida för alla oss fotonördar. Det går snabbt och bra att få grejerna och dessutom får man ibland med en liten present i paketet också! Funderar på någon av dessa fyra här över, men det får i så fall bli efter Australien, sparar mina sista slantar nu veckorna innan..

Found Nemo

 Kamera: Nikon D600 - Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Var på Universeum förra veckan och har inte ens gått igenom bilderna förrän nu. Fastnade för just denna, tror att det är färgerna, blå är som bekant min favoritfärg. Sedan att det är "nemofiskar" (clownfiskar) skadar ju inte heller, de är så söta!
 
Jag jobbar varje dag denna veckan så hinner/orkar inte ut och fotografera tyvärr, men skall försöka vara kreativ nu när jag ändå har en grym blixt att jobba med när det är mörkt! Har några ideér på lager, skall bara ta och se till att göra dem också..

URBANEARS

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Fick dessa snygga hörlurar av min bror i födelsedagspresent förra veckan. Så häftig färg tycker jag! Passar perfekt till mig som behöver lite mer musik i vardagen men också som rekvisita i någon kommande fotografering (allt jag tänker på haha). Men visst var de fina? 

Häst & Vagn

        Kamera: Nikon D600
        Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Se fler bröllopsbilder här. 

Tips: Så tar du snygga vimmelbilder!

Jag har fått in lite frågor kring hur man får så bra vimmelbilder som möjligt, om jag kude ge tips och råd till er andra där ute. Själv har jag inte sysslat med detta så länge (sedan oktober) men man lär sig mycket under tiden och jag tänkte dela med mig lite av det nu. 

 
1. Fråga först! Och VÅGA fråga!
- Fråga alltid om någon vill vara med på bild innan du tar, av den simpla anledningen att vissa inte vill vara med på bild (och kan bli irriterade och arga), men också för at bilderna blir så mycket bättre om människorna i fråga är med på att bilden blir tagen. 
 
Det är också viktigt att våga fråga! Ibland får man tillbaka tråkiga kommentarer och ibland blir folk arga för att man stör men det är så sällan så att man klarar av att ta de smällarna. Oftast får man ett glatt "självklart" eller bara ett hyggligt "nej tack". 
 
2. Fotografera i RAW-format.
- Man kan göra så mycket mer med bilderna efteråt vad det gäller färg, ljus och kontraster som man inte (lika enkelt) klarar av i Photoshop senare. 
 
3. Mjuk blixt. 
- Försök att använda en så mjuk blixt som möjligt och rikta den snett uppåt framåt. Om blixten är för stark eller kommer direkt i ansiktet på personen så riskerar man att hen ser svettig ut, dessutom blir det snyggare om man lyser upp en större del av rummet. På det sättet får man också med fler färger.

Själv använder jag en Speedlight SB-28 som jag hittade på Blocket för 500 kronor. Jag har hittat mycket av min utrustning begagnat och rekommenderar Blocket faktiskt!
 
4. Kompositionen.
- Det kan vara väldigt svårt att tänka på komposition när man trängs med 300 personer i ett mörkt rum men försök! Bilderna blir så mycket bättre om man bara tar de 2-3 sekunderna extra att fråga om personerna vill ställa sig lite åt vänster eller hålla upp sina drinkar och skratta. Många bilder som ser spontana ut är ofta iscensatta. De flesta som vill vara med på bild tycker bara att det är roligt att hitta på lite roliga kompositioner!
 
Mina inställningar!

Själv fotograferar jag med min Nikon D600 (i början fotade jag med en Nikon D3100 så det funkar det med!), objektivet jag använder är ett fast 50mm, det kan vara bökigt då man behöver stå en bit ifrån. Jag tycker att det funkar bra och det ger ett snyggt skärpedjup men nästa uppgradering blir till ett 35mm om jag fortsätter jobba med detta!
 
Jag använder bländare runt 1.8-2.2, detta för att få in så mycket ljus som möjligt men också för att skapa ett kortare skärpedjup vilket jag tycker är snyggt. Slutaren brukar hamna på runt 1/80 - 1/250, detta är helt beroende på ljuset i rummet, men skulle rekommendera att inte hamna under 1/80 och inte över 1/250 (längre slutartid = fler och snyggare färger). ISO-talet har jag inställt på 500-800 någonstans, detta också beroende på ljuset i rummet. 
 
Ibland när jag fotograferar en översiktsbild, miljön eller en drink så fotograferar jag helt utan blixt och då brukar bländaren hamna på 1/60, så drar jag upp ISOn till 1000 eller högre. 
 

Hoppas det var till någon hjälp, ni kan kika in alla mina vimmelbilder och eventbilder HÄR. Eller så går ni in via Foto → Evenemang i menyn. Om det var något jag missade så fråga på! Försöker att svara på alla era kommentarer. 

In the woods II

 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
 
Det ser ganska varmt ut jmfört med hur kallt det verkligen var kan jag säga er, fingrarna tappade känseln och stackars Emmy som bara hade en tunn jacka (och endast t-shirt på vissa bilder) frös så mycket att när vi kom hem till Emmy igen så tog vi var sin stor kopp varmt och gott te när vi gick igenom bilderna. 

Men även om det var kallt så hade vi väldigt roligt, kolla in denna gifen jag satte ihop från en video jag filmade in. Väldigt charmig Emmy gör en "ful min". Hahaha, blir roligare ju längre man kollar!
 

In the woods

 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Under alla hjärtans dag (igår) så var jag med fina Emmy och vi fotograferade lite i skogen bland annat. Det blev en del bilder men bjuder på dessa fyra till at börja med, ni kan förvänta er fler bilder under dagen/kvällen, men nu måste jag åka för jag är snart sen till mitt eget födelsedagskalas!

Nikon Coolpix S31

 
Fick den här supersöta undervattenskameran av mamma och pappa i present igår. Blir perfekt för min resa till Australien och i min favoritfärg dessutom! Kommer användas flitigt under sista veckorna i Australien som kommer spenderas i närheten av Great Barrier Reef. LÄNGTAR!
 
Rösta gärna på mig!
Och jag är även med i en fototävling här i bloggvärlden, klicka HÄR och rösta gärna på mig! Det skulle vara superroligt! Och om jag vinner så tror jag bestämt att jag kör en liten egen tävling på bloggen. 

Alternativ Födelsedagstårta

 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Såhär går det om man varken gillar grädde eller glass och är nötallergiker. Men jag var lika glad för det, och god var den! Förra året kom Johanna med en kladdkaka med 20 ljus i, i år fick det bli en tvåa och en etta. Detta kan gärna bli en tradition för min del! Hade för övrigt en väldigt fin födelsedag, kan visa er mer bilder inom kort.

Birthday Girl!

 
Idag är ingen vanlig dag för idag är det Emmas 21-årsdag!

Jag tänker spendera början på min födelsedag byxlös, i rufsigt hår och lyckligt ledig från jobb (se bild) efter en riktigt rolig natt i Göteborg med några av mina favoritmänniskor. Skall visa några utav födelsedagspresenterna jag fick lite senare, men först blir det en sen och välbehövlig frukost på sängen!

Party

 
 
 
 
Stina filmade DJ Juicy M under vårt senaste nattklubbsjobb, och jag gjorde om några till GIF-bilder.
 
När klockan slår om till den 13 februari så blir jag 21 år gammal, woho! Så ikväll skall jag och mina vänner ut och för en gångs skull så är det inte på ett jobb jag skall till på en nattklubb utan den här gången är det jag som skall fira/firas. Känns roligt och skönt men hade gärn varit 20 år ett eller två år till om jag fick välja. Om någon annan är på Valand ikväll så hälsa gärna, ha en trevlig kväll! 

Värme

 
Minns ni den här fotograferingen när Stina fotograferade mig? Kunde inte låta bli att sakna sommaren lite när jag hittade den här bilden jag inte visat ännu. I alla fall de varma sommarkvällarna och nätterna när man känner lukten av sommar och havet. Men man vill väl alltid ha det man inte har? För någon da sedan ville jag ju ha mer snö, och nu när jag läste att det skall snöa imorgon så längtade jag efter sommaren istället. Haha!
 
Om en månad är jag på väg till Australien och får sommar vare sig jag vill eller inte. Kommer att stanna fram till slutet av april (blir totalt ca 6 veckor). Jag dör redan fina-bilder-döden för det kommer vara så sjukt vackert. Vackra landskap och vyer kan ju vara det bästa som finns enligt mig. 

Fyra favoriter

        Kamera: Nikon D600
        Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här kommer två till bilder från bröllopsfotograferingen förra veckan. Det ser lite ut som att det regnar/snöar på bilden till höger men det är såklart bara allt ris som flyger. Det dyker antagligen upp lite fler bilder inom kort. Ni kan se de andra bidlerna från fotograferingen om ni klickar här

Moei Al Debis

 
Kamera: Nikon D600 - Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här är två omredigerade bilder från när jag fotograferade Moei i början på januari. Nu håller vi på att planera inför vår nästa fotografering vilket jag tycker är jättekul! Om någon har tips på bra fotoplatser i Göteborg så hojta gärna till, blir bara glad. Se alla andra bilder jag fotade på Moei här!

Ett bra fotoställe

 Kamera: Nikon D3100
 Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G
 
Den här bilden är tagen på ett utav mina favorit-fotoställen. Björkar är så himla fina och längtar tills våren och de ljusare dagarna kommer så att jag kan åka dit igen och fotografera. Just den här bilden är tagen för ca ett år sedan dock så jag kanske kan åka dit snart igen, bara det inte är för lerigt på marken. Även dessa bilder är tagna på detta ställe. 

Balloons

 
Två bilder på mig som min syster (då 9 år) tog förra året. Jag redigerade dem.
 
Big birthday coming up!
 
Nu skall jag strax iväg och svettas lite på gymmet, men också tänkte jag köpa med mig lite ballonger på vägen. Anledning: jo, för att jag fyller år på torsdag och skall försöka hinna fixa ihop någon eller några roliga födelsedagsbilder, men vi får se om jag hinner det med allt jobb och pluggande som händer i veckan som kommer. 
 

Vitt som snö

 
Här är två stycken snöblder från någon gång förra veckan (tror jag) när jag skulle åka och fotografera lite med Stina men det slutade med att vi bara gick runt och pratade, men jag knäppte några bilder i alla fall. När jag såg dem nu så insåg jag att det var mycket mysigare och finare med snön på marken än det tråkiga vädret vi har nu. 
 
Så några snödagar till kan man kanske önska sig innan det blir vår? 

Fredrik ♥ Sofie

   Kamera: Nikon D600
   Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

I lördags gifte sig Sofie och Fredrik, utöver alla bilder i kyrkan så tog vi lite bilder ute i snön och jag (med tillåtelse från brudparet) väljer att dela med mig av några utav dem. Jag blir bara rörd när jag ser hur de tittar på varandra. De är så fina tillsammans! Sån himla tur att regnet kom först någon timma efter att dessa bilderna togs, och det syns inte så värst mycket att vi står och fryser fingrarna av oss haha! 

Flower Power

 
        Kamera: Nikon D3100 
        Objektiv: AF-S NIKKOR 18-55mm

Hittade dessa gamla bilder som jag tog på Sara för ungefär ett år sedan och kände för att redigera om dem lite. I brist på annat så delar jag med mig av dem nu. Det var länesedan jag ställde Sara framför kameran nu, det kanske är dags snart igen!
 
Har länge haft en liknande bild i huvudet fast lite mer extrem, men får se om den blir av, blommor är ju inte jättebilligt tyvärr. Jag har väldigt många bildidéer i huvudet för tillfället, kanske borde skriva ner dem innan jag glömmer av dem.. 

Modekungen fashionshow

                     Kamera: Nikon D600
                     Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
                     Blixt: Speedlight SB-28
 
I lördags kväll/natt fotograferade jag även för Modekungen som hade två stycken modevisningar på WIRED nightclub. Fler bilder och även en video som Stina har filmat in kommer under veckan att komma upp på Modekungens Facebooksida vilket kommer att bli spännande! 

Följ mig även på Instagram

(Klicka på bilderna för att se dem i större format)
 
Jag gick för ett tag sedan över 5000 följare på instagram vilket är väldigt roligt!! Där lägger jag upp bilder från fotograferingar innan de syns på bloggen men också lite andra bilder som bara syns där. Ni hittar mig på instagram under emmagrann eller så kan ni bara klicka här!
 
Tipsa gärna om ni vet någon grym instagram som jag borde följa, speciellt inom foto!

WIRED Nightclub

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Här kom det lite fler bilder från helgens fotografering på WIRED i Varberg. De första bilderna jag lade upp var ju bara på DJ Juicy M (se dem här), men tänkte att de andra också skulle få vara med lite. Resten av alla bilder från kvällen hittar ni på WIRED Nightclubs Facebboksida. In och gilla de bilder ni tycker är snyggast! 

Taggad

 
Jag är med och deltar i en fototävling här i bloggvärlden, temat är "självporträtt" och jag tänkte att jag kan vara med och tävla med den här bilden. Den är nog ett år gammal nu men gillar den fortfarande, redigerade om den något för att den skulle kännas lite nyare. 
 
Om jag vinner vill jag ha denna reflexskärm från Kamda.se, vad med och tävla HÄR!

DJ Juicy M

 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Igår kväll hadejag äran att få fotografera DJ Juicy M som är en utav världens största kvinnliga DJs. Hon var väldigt duktig och såg ut att ha det superroligt! Hon har även blivit utsedd till "Världens snyggaste DJ" två år i rad. Ni kan läsa mer på hennes facebooksidaFler bilder från kvällen kommer nog upp snart!

Bakom kulisserna...

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Lägger upp fler bilder i veckan när jag är klar med alla men kan avslöja att det var ett väldigt vackert bröllop. Till och med jag, som var så nervös att jag höll på att välta ett kors över brudparet (det gick bra, vi skrattade åt det), fällde en liten tår under själva vigselakten. Det var en rolig och vacker fotografering både innan och efteråt! Har ca 600 bilder att gå igenom..
 
Först skall jag dock gå igenom alla bilder från natten på Bruket där det var fullt med glada människor, hoppas på många fina bilder därifrån också! Eller ... jag skall nog sova först. Godnatt världen!

Fotojobb på gång!

 
Hela dagen är fullbokad med foto!
 
Snart skall jag sticka iväg och fotografera ett vinterbröllop (är supernervös!) och det håller på fram tills ikväll, då jag skall iväg på nästa fotojobb på en nattklubb. Bruket i Varberg där det är modevisning och DJ inbokat. Skall bli roligt det med. Två väldigt olika jobb på en dag men vi får se hur det går, vi hörs väl imorgon efter att jag sovit ut..

Elsa M

   
 Modell: Elsa Magnusson
 Kamera: Nikon D3100 
 Objektiv: AF-S NIKKOR 55-300mm 1:4.5-5.6 G1:4.5-5.6 G
 
Några snöbilder blev det inte idag tyvärr men jag snubblade över ett par fina sommarbilder jag tog i juli med Elsa. Ni kan se några fler bilder från fotograferingen här. Trots all den fina snön ute så kan man inte hjälpa att längta till solen och värmen lite. 
 
Dock minns jag att denna fotograferingen var full av getingar, det var getingar överallt bland blommorna men både jag, Elsa och Stina som stod och var med i bakgrunden klarade oss från att bli stuckna. Nästan ett mirakel med tanke på hur länge vi fotade och hur många getingar vi retade upp.