Follow

Zelda och Leia

  Kamera: Nikon D600
  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Träffade på dessa två sötnosarna när jag skulle ut och kolla posten idag. Det är min vän och (nästan) granne Fridas hundar och de var så söta när de lekte i snön att jag tog ett par bilder. Zelda är hon med lite mörkt i pälsen och Leia är helt vit. 

Winter is coming

 
 
 
 
  Kamera: Nikon D600
  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
  Blixt: Speedlight SB-28

Testade min blixt lite idag med, men idag tvingade jag ut brorsan bland de få snöflingorna som fortfarande faller fint från himlen. Sotis ville också vara med och mysa lite framför kameran och det fick han såklart. Skall försöka hinna ut under ljusets timmar imorgon och fotografera lite snöbilder om snön nu ligger kvar tills dess. Ha en trevlig kväll allihop!
 

Rött & Vitt

 
 
Godmorgon!
 
Eller ska jag säga förmiddag kanske? Det som står på schemat idag är att leta och söka lite utbildningar till hösten, skicka in fotoprojekt till de utbildningarna jag redan sökt samt plugga och gå till gymmet. Får se hur många av de punkterna jag faktiskt gör men lika bra att börja nu eftersom att jag sov bort hela morgonen. Ha en trevlig tisdag allihopa!
 
Och jag vet inte vad det är med mig och att blanda vitt och rött i de flesta bilder jag tar nu, tycker det blir en fin kontrast! Säg till om det blir för tjatigt bara haha. Dessa två bilderna tog jag igår eftermiddag precis innan solen gick ner, jag satt på en plastpåse, men ändå blev det väldigt kallt om baken.

Bara jag och plogbilen är vaken

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28

Massor med snö!

Nu faller snön över Göteborg och västkusten. Var nyss ute på en promenad och det har helt slutat blåsa så det var bara mysigt att gå bland snöflingorna nu. Philip fick stå lite modell när jag testade min nya blixt i snön och blev mycket positivt överraskad av hur mycket bättre den var än min lilla blixt. 

Hoppas att snön ligger kvar en stund nu och att det blir fint väder hela veckan!

Hungry eyes

       Kamera: Nikon D600
       Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 

Memories are forever

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: Sigma 150-500 mm 1:5-6.3 APO
 
Jag tröttnar aldrig på att gå igenom alla bilder från Sydafrika förra året. Idag tog jag mig friheten att redigera några som ni inte har sett innan. Finns så otroligt många kvar. Kom på mig själv att sitta och leta safariresor bland Afrikas alla länder häromdagen, men har varken mycket tid eller pengar till att åka så det får nog vänta ett par år tills dess! 

Nytt i kameraväskan

 
 
Eller ja, begagnat. Köpte hem dessa två godingar samtidigt som batterigreppet på Blocket. En normalzoom AF 35-70 mm 1:3.3-4.5 och en (mycket) större blixt mer fler funktioner än min förra. De kommer bli mycket användbara i framtiden. Åh känslan av att ha nytt i kameraväskan, man blir ju helt lycklig!
 

Study

 
Sushi & homework!
 
Idag är jag ledig från jobb och har ingenting annat planerat så spenderar min dag med mjukisbyxor och sushi i sängen medan jag pluggar klart min första kurs på universitetet. Fick precis ett sms att ett paket ligger och väntar på mig på posten och jag hämtar det nog senare ikväll, det innehåller mitt nya objektiv och en ny och större extern blixt. Så spännande! Så imorgon åker jag nog ut och testar lite nytt, tills dess får ni nöja er med denna bild av det jag har framför mig just nu. 

Batterigrepp

 
Nytt batterigrepp!
 
Fyndade ett välbehövligt batterigrepp (MB-D14) för en billig peng på blocket för någon vecka sedan och nu är det äntligen hos mig! Kommer hjälpa mig under (till exempel) framtida bröllopsfotograferingar där man har kameran på och knäpper bilder hela dagen, men också inför Australien där jag antagligen inte kommer vilja lägga ner kameran för en enda sekund. 
 
 
  

Good Morning

 
 
  Modell: Stina Magnusson
  Kamera: Nikon D600
  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Här kommer två bilder till från den här fotograferingen med Stina. Redigerade bilden på två olika sätt och kunde inte riktigt bestämma mig vilken jag gillade bäst så jag lägger upp båda två. Vilken tycker ni? 

Jag och Philip
 
 
   Fotograf: Stina Magnusson
   Redigering: Jag 
   Kamera: Nikon D600
   Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Häromdagen när jag fotograferade både Stina, hennes bror och hans flickvänn (om ni skrollar längre ner ser ni bilderna) så fotograferade även Stina mig och Philip. Det känns alltid annorlunda på andra sidan kameran och det är svårare än man tror att stå där. Men det var kul att få lite fina bilder på mig och Philip. Tänkte först lägga upp många fler men det känns alltid mer personligt att lägga upp såna här bilder, vet inte om det är kul att se? 

January sunset

 
 


 

  Modell: Stina Magnusson
  Kamera: Nikon D600
  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Stina M

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Modell: Stina Magnusson
   Kamera: Nikon D600
   Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Gustav & Jennifer

 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Snow / hjälp mig

  Kamera: Nikon D600
  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Det är först imorgon som jag skall ta mig ut ordentligt i snön och fotografera lite porträttfoto med Stina men jag gick ut idag med och knäppte en bild på mig själv i det ljusa landskapet som kommit fram. Hoppas innerligt att snön håller sig till imorgon nu. 
 
Om ni vill får ni gärna hjälpa mig med en sak!
 
 Jag skall börja söka högskoleutbildningar inom fotografi som startar till hösten och behöver då skicka in lite bilder och bildserier som referens. Jag har svårt att veta vad jag skall välja så ni får jättegärna hjälpa till och skriva om ni har någon favoritbild eller bildserie som jag har tagit. Skriv gärna flera stycken om ni vill.Det skulle uppskattas och vara till stor hjälp!

Travel Map

 
 
 
Kolla in den här snygga kartan jag fick i julklapp av Johanna. Hela idén med den är att man skall skrapa fram de ställerna man har besökt. En väldigt rolig idé om ni frågar mig. Det känns som att man har varit på så mångs ställen men man fick sig en tankeställare för ja har ju knappt besökt fem hundradelar av hela världen. Det finns så många ställen kvar att skrapa!
 
Men i år får jag i alla fall skrapa nästan hela östkusten i Australien som jag tänker upptäcka med min kompis Olivia i en månad i mars och april då vi skall backpaka genom östkusten. Lite av Canada och norra USA får jag också skrapa, samt USAs västkust som jag skall bila genom med familjen i juli. Can't wait! 
 
 
 

Polaroid

 
Kamera: Polaroid Supercolor 635CL (se min kamerautrustning för mer detaljer kring film och kameran)
 
För ett par dagar sedan tog jag två polaroidbilder i brist på min egna kamera som jag hade glömt. Det var dagen då snön föll på marken här i Kungsbacka och solen höll på att gå ner (därav det lite gula ljuset). Jag hade tyvärr ingen fantasi eller modell att ta bilder på så det blev en barfotabild i snön och en björk. 

Twins 
 
Modeller: Stina och Elsa - Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: AF-S NIKKOR 18-55mm
 
Dessa bilder är från i somras då jag fotograferade inför en utställning jag skulle ha i Kungsbacka. Använde bara en utav bilderna i utställningen (se alla bilder från utställningen här) och idag gick jag igenom alla bilder igen, gjorde några svartvita och lade på lite "noise". Jag hoppas just nu på lite mer snö på backen så att man kan ta vackra porträtt i vinterlandskap! 
 

Blyde River Canyon

 

 
 
 
  
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: Sigma 150-500 mm 1:5-6.3 APO
 
 
Nu har jag snart gått igenom alla bilder från Sydafrika som jag kom hem ifrån för nästan exakt ett år sedan. Jag kan omöjligt lägga upp alla bilder från resan men här är några från Blyde River Canyon som jag fastnade för. Det var ett väldigt vackert ställe som jag rekomenderar om någon tänker besöka Sydafrika i framtiden. Visst var safarin och alla djur helt fastastiska att se men landet hade så mycket mer att visa också. Fast på denna båt- och biltur såg vi såklart massor av djur också, vackra fåglar, flodhästar och apor, men det var en helt annan känsla än safarin på savannen. 
 
 

Hittade en fin skog

 
Kamera: Nikon D600 - Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Häromdagen hittade jag en fin liten skogsdunge inte så långt från där Philip bor och tog ett par snabba bilder på mig själv (i brist på någon annan). Blev inte jättenöjd med bilderna men skogen var väldigt fin och tror att jag drar ut någon fin modell dit snart. Det är så svårt att hitta färgglada ställen under den här årstiden. Själv hoppas jag på snö snart, vill ta vackra bilder i snön nu. Är trött på regnet. 
 

Emmy T

 
 
 
Modell: Emmy Thörnelöf - Kamera: Nikon D3100 -  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Dessa bilder togs i november i år när Emmy var på besök i Sverige. Jag lade upp några bilder från fotograferingen (se dem här) men så lade Emmy själv upp ett par bilder från tillfället från några dagar sedan. Då blev jag så sugen på att titta igenom bilderna igen, så började jag redigera några av dem, och ja, resultatet ser ni här ovanför.

Stickat

Kamera: Nikon D600 - Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag öser regnet ner utanför mitt fönster och lusten att gå ut och fotografera försvinner. Men för att det inte skall vara total bildtorka så visar jag upp min nya stickade tröja (man kan aldrig ha för många). Jag fick den av Philip för några dagar sedan och den har snabbt blivit en favorit. Det var lite svårt att fånga den riktiga färgen på bild men tror att jag tillslut lyckades rätt bra.

Mohammedi III

 
 
Modell: Mohammedi (mohammedis.se) - Kamera: Nikon D600 - Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här är några utav de sista bilderna på Mohammedi från söndagens fotografering. Vi hade väldigt ur med vädret för någon timma efter att alla bilder togs så öste regnet ner! När vi var klara så fick jag denna snygga tygkasse av honom, från hans egen kollektion som han har designat själv (han är väldigt duktig på att teckna!) Vill ni se fler bilder som jag har tagit av Mohammedi så kan ni se det första inlägger HÄR, det andra HÄR och så kan ni kolla in hans egen blogg HÄR
 
 

Bruket Vimmelbilder 
Kamera: Nikon D600 - Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8 + Extern blixt: Speedlight SB-400

Se resten av bilderna från kvällen på Nattklubbens Facebooksida.  

Mohammedi II

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
Modell: Mohammedi (mohammedis.se) - Kamera: Nikon D600 - Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Mohammedi

 
 
 
 
Kamera: Nikon D600 - Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Igår fotograferade jag Mohammedi som driver en utav Sveriges största konstbloggar. Vi tog en runda i vackra Göteborg och plåtade en hel del bilder, dessa tre var några utav de första vi tog. Fler bilder kommer.
 
Håll även utkik på hans blogg såklart! Klicka här för att komma till den!

Bruket

Kamera: Nikon D600 
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8 + Extern blixt: Speedlight SB-400

Inatt fotograferade jag på Bruket i Varberg där det var dans, musik och härligt folk. Här är tre bilder så länge som jag hunnit fixa till lite. Kanske lägger upp lite fler senare om ni vill se!

Sydafrika (2013)


 
 


 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D3100 - Objektiv: Sigma 150-500 mm 1:5-6.3 APO
 
Idag är det ett år sedan jag och min vän Frida åkte ut på vår första rundtur i vildmarken i Sydafrika. Det var en riktigt underbar resa på 12 dagar då vi bodde och åkte runt i Krügerparken näst intill varje dag. Jag blev så nostalgisk och glad när jag gick igenom lite bilder så jag tog mig friheten att redigera om några ev dem lite och lägga upp dem igen. Jag har än så länge inte ens hunnit gå igenom alla bilder därifrån men någon gång skall jag sätta mig och gå igenom de sista landskapsbilderna. 
 
Vill ni se alla bilder från Sydafrika-resan så är det bara att klicka här, eller så hittar ni dem i menyn under Foto -> Sydafrika 2013.
 
Jag har även möblerat om med designen på bloggen så om det är något som ser galet ut så säg till, men det brukar hjälpa att klicka på F5. Säg också till om ni tycker att det är något som saknas, men själv gillar jag när det är lite enkelt och så stilrent som möjligt. 

Tvåtusenfjorton

 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8 
 
Hoppas att ni hade ett fint nyår, detta året tog jag det lugnt med familjen och familjevänner på middag och firade in det nya året med dem när klockan slog 2014. Är väldigt spänd över hur detta året kommer bli, men en resa till både Australien och USA är inbokad så vackra landskap kan jag ju nästan garantera under fotoåret. Men vi får se, på sönda har jag en fotografering med en bloggare från Göteborg, hoppas på fint väder!