Follow

ONE WAY

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
One way, from Seattle to San Francisco. Med bil. Japp, i måndags började vi vår resa med bilen från toppen av detta land ner till San Francisco. Igårkväll sov vi i en liten stad i staten Oregon och idag har vi nått Kalifornien. Igår hade jag inga bilder att redigera så jag fick lite abstinens imorse (haha) och fotograferade Sara på en rastplats där vi stannade för att sträcka på benen efter någon timma i bilen. Gillade hur färgerna blev! 

A ♥ T

 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här är tre bilder jag tog på mamma och pappa när vi var i Kanada. Jag tyckte att den här grenen/roten som de sitter på var så fin så den fick vara med på en liten mini-fotografering på denna häftiga strand (se fler bilder från stränderna här). Visst blev de fina, mina kära föräldrar? Jag hade gärna velat fotografera till exempel bröllop i de här miljöerna! Tror det hade blivit så vackert...
 

Om jag kunde drömma

Foto: Mamma

Som jag skrev på min instagram, TÄNK om jag kunde skicka denna bilden till mitt sextonåriga jag. Hon hade ju gått i taket! Och jag skall väl erkänna att jag tippade ganska lätt på tå där ett tag och kände mig som sexton igen idag. Då jag och mina goda vänner Johanna och Olivia i princip levde i Twilight-böckerna ett tag. 

Forks är alltså staden där Twilight-böckerna i princip utspelar sig (i alla fall de första). Och som många andra fastnade jag i Twilightbubblan för ca fem år sedan. Nu när vi var så himla nära (typ fyra timmars omväg) så blinkade jag och mamma fint med ögonen och de andra gick med på att ta hela omvägen tillslut. Så vi år lunch i Port Angeles (där också många delar utav böckerna utspelar sig), sedan åkte vi vidare till Forks, och vägen dit var helt otroligt vacker! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag kunde jag även inte hålla mig längre utan köpte mig en drömfångare. Som om jag inte redan har fem eller sex stycken hemma, hehe. Jag kan visa den i ett annat inlägg om ni är nyfikna på hur den ser ut. 

Mount Baker

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Det är inte ofta man vandrar runt i snö i juli! 
Och för att svara på den första frågan, nej det var faktiskt inte kallt att gå i klänning. Det måste ha varit över 25 grader varmt och Mathias var tvungen att lägga sig i snön efter ett tag för att kyla ner sig. Det var ett så häftigt ställe! 
 
Vi är i alla fall tillbaka i Bellingham (USA) nu och hade vår sista dag med mammas amerikanska familj uppe i bergen och sedan åt vi god pizza och drack öl på vägen tillbaka. En supermysig dag helt enkelt! Här är hela gänget som hängde med idag (plus Max, en vän till familjen, som tar bilden). 
 

Canada, I will be seeing you

Foto: Sara Grann - Redigering: Jag
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Har jag nämnt att jag verkligen gillade Kanada? Tror det, haha. Men det gör jag verkligen! Det luktar så gott i naturen och träden är så höga, det är helt galet! Jag åker mer än gärna till Kanada igen, det var något speciellt med det jag fick uppleva som jag inte kan sätta fingret på. Men som jag gillade väldigt mycket. 

Vancouver

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag åkte vi till Vancouver. Resan dit från staden Victoria skedde med bil och båt. Det var en jättehärlig båttur mellan små gröna öar i solen och staden Vancouver verkar vara himla stor! Imorgon skall vi utforska den lite till innan vi ger oss av mot USA igen. Ha en helt underbar dag! Nu är det läggdags här i Canada...

Victoria

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Nu lämnar vi denna fina stad för att åka mot Vancouver för att spendera vår sista natt i Kanada där. Imorgon åker vi tillbaka mot USA och Bellingham. Tiden går så fort nu, har utvecklat en liten kärlek för Kanada som jag inte var beredd på. Så hit vill jag gärna åka igen! 

It's La Push

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag har vi besökt två coola stränder här i Kanada. På andra sidan vattnet skymtade man USA och vad som (enligt kartan) är Forks och La Push (Twilightfans will know). Det var himla vackert och jag och kameran trivdes himla bra. Bakom stränderna var det höga (väldigt höga) skogar med massor av träd, mossa och dimma. Det var som taget ur en sagobok! Såklart tog jag massor av bilder där med, lägger upp dem så småning om. 

Ljuset i mörkret

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
Blixt: Speedlight SB-28
 
Nu befinner vi oss i Kanada, i staden Victoria för att vara mer exakt. Dessa bilder tog jag nu på Mathias utanför detta jättefina huset som lyser upp så fint när det blir mörkt. Vi bor på ett hotell lite snett bakom detta huset, så vi gick förbi det flera gånger idag, men min favorit var när det lös upp så här fint! 

När vi kom fram hit idag på eftermiddagen så drog vi även ut och shoppade lite. Den staden är fylld med små härliga butiker med bland annat mycket olika fina drömfångare (som jag är ganska svag för), dock shoppade jag ingen sådan (än) men vi får se hur det går med det.. 

Nej, nu skall jag ta och sova lite, imorgon är det upp, upp och iväg igen på nya äventyr här i Kanada. Godnatt/godmorgon allihop! 

Grönt grönt grönt

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Igår eftermiddag tog vi en promenad genom en jättevacker skog här i Bellingham. En väldig skillnad från att vandra i extremt stora städer som New York och Washington DC som vi precis besökt. Det var skönt att slappna av lite och bara njuta av luften och det härliga vädret. Vilda björnbär överallt! Så mycket att de såg det lite som ett ogräs här tydligen haha, men jag klagade inte! 
 
Idag åker vi upp till Kanada och stannar där i ett par dagar, skall bli riktigt spännande!

Nu är vi i Bellingham

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här har ni en härlig blandning av bilder från igår. Vi började med en riktigt mumsig pannkaksfrukost i Seattle på morgonen, sedan åkte vi ca två timmar med bil upp till den lite mindre staden Bellingham där vi är just nu. Här bor nämligen mammas amerikanska familj (i alla fall mamman och en av systrarna). Mamma var nämligen utbytesstudent (precis som jag) i USA när hon var sjutton också, och bodde hos en familj i Montana. Sist hon hälsade på var för 22 år sedan när jag låg i magen, så det var en stund sedan! Men det är kul att de fortfarande håller kontakten, precis som jag hoppas att jag kommer göra med min amerikanska familj i Texas. 
 
Här går det rådjur på smågatorna och i trädgårdarna, och det är tydligen helt normalt. Man kunde gå väldigt nära dem också, kanske 4-5 meter ifrån utan att de sprang iväg. Väldigt coolt!
 
Här är hela gänget jag hänger med under dessa dagarna. Från vänster: Megan (Mammas amerikanska mamma), Mamma, Sara, Mathias, Pappa, Chelle (Mammas ameikanska syster), Hayley (Chelles dotter), Ray (Chelles man). 

Sömnlös i Seattle

Foto: Stina Magnusson - Redigering: Jag
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Japp, nu är vi i Seattle efter en halv dags flyg. Och som rubriken lyder är jag ganska sömnlös då vi nu skapat ett nytt jetlag på det gamla jetlaget. Så ingen redigering av bilder ikväll utan nu skall jag faktiskt sova. Imorgon skall vi hitta på massor av kul i Seattle så då blir det bilder kan jag lova! Så länge jag hittar wifi.. 
 
Godnatt där ute, eller det blir kanske godmorgon för de flesta som läser. 
 
Bilden är förresten från samma bildserie som → denna ← om ni undrade. Har inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte, den är lite skev (fast ändå inte) på något sätt. 

Washington DC

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Nu är vi i Washingtin DC. Dessa bilder är från igår då vi tog hela turistrundan och såg "The White House" (Obama var hemma men vi såg honom såklart inte). Vi såg också Lincoln-monumentet, Obelisken (den stora spetsiga saken) och "The US Capitol" (sista bilden). Det var supervarmt hela dagen och jag tror vi arbetade oss igenom minst ett dussin vattenflaskor på vägen men vi märkte direkt vilket annorlunda och lugnare tempo det är i den här staden jämfört med New York.. 

Idag slappnar vi av i Old Town Alexandria. Precis i kanten av Washington DC. Väldigt mysigt! 

New York Sunset

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Vackra, vackra New York! Jag kunde stå där uppe i timmar (vilket jag också gjorde, eller närmare två timmar i alla fall). Jag stod på samma ställe för nästan fyra år sedan och jag skulle kunna stå där om fyra år igen och bli lika fascinerad över hur stort och mäktigt det är. Bilderna talar rätt så bra själva, så fler ord behövs nog inte i detta inlägg. 

Central Park

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Igår (onsdag) tog vi en lång promenad genom Central Park och tittade på allt från "Madagaskar"-Zoo:t (vi gick dock inte in men såg några sjölejon genom stängslet och den fina entrén. Sedan besökte vi även John Lennons minnesplats och åt en god lunch på en uteservering med fin utsikt över allt den gröna och de höga husen i bakgrunden. 

Vi avslutade dagen medatt åka upp i Rockefeller Centre (Top Of The Rock) och tittade ut på New York medan solen gick ner. Det var såååå fint! Mina pupiller blev till små hjärtan när jag klickade fram bild efter bild med kameran! Ni kan se en liten sneak peak på hur det såg ut på min instagram (@emmagrann), bilderna kommer upp så fort jag redigerat klart. 

Emma

 
 
Foto: Stina Magnusson, Redigering: Jag
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
På väg hem från en fotografering förra veckan så fotade Stina mig mot den här fina blåa porten. Det var längesedan jag stod på den här sidan av kameran men det är roligt och fram för allt lärorikt (tror jag) att sätta sig in i personen framför kameran så att man lär känna vinklar och annat från olika perspektiv. 
 
Om några månader kommer det kännas sjukt att dessa bilder är tagna vid 22-tiden och inte mitt på dagen. Kan inte sluta älska ljuset! Försöker verkligen ljuta av det denna sommaren, för jag vet hur nere man blir på vinterhalvåret sedan när det bara är mörkt mörkt mörkt. 
 
Många fler bilder från New York kommer upp på bloggen strax! 

The Big Apple

 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag har vi turistat, turistat och turistat lite till! Dagen började på en "Hopp on Hopp off"-buss som tog oss genom en stor del av Manhattan och Brooklyn. Sedan stannade vi vid Ground Zero och tittade på de fina monumenten (bilder kommer i ett annat inlägg) och vi besökte även 9/11-muséet. Och sedan har vi gått och gått och gått. Nu är jag supertrött i huvudet och kroppen (och nacken, har tittat uppåt hela dagen känns det som). Nu skall jag sova, imorgon väntar ännu en dag i denna vackra stad!

Lång dag

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Oj vilken lång dag!! Nu somnar jag snart sittandes här framför datorn (och klockan är knappt nio här haha). Vi kom fram till New York och hotellet vid 17-tiden, då var vi så hungriga att vi gick ut och åt mat nästan på direkten och sedan tog vi en sväng förbi Times Square (bilder) på vägen tillbaka. Vi bor väldigt nära Times Square så någon av dessa dagar/kvällar skall jag nog gå dit och fotografera ordentligt för idag orkade jag inte mer än det ni ser här ovanför. Godnatt! 

Njut varje minut

Modeller: Sanna Ekman & Stina Magnusson
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Just nu är jag på ett flygplan mot New York!
Nu väntar mer än tre veckor in The United States Of America (och Kanada). Det skall bli så himla roligt! Förvänta er massor av bilder och kul här på bloggen, då jag skall försöka uppdatera så mycket jag kan! Först blir det New York, sedan Washington DC, Seattle, lite Canada och sedan bilar vi ner till San Francisco därifrån. So excited! 

Och upp, stiger solen, gitarren och jag

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell: Stina Magnusson  -  Kamera: Nikon D600  -  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Är jag konstig om jag tycker att dessa bilderna har en "Ted Gärdestad-feeling"? Det bara kändes som att hans musik skulle passa in så bra i det mysiga ljuset. Sedan tycker jag att naket är så himla fint (inte för att detta är helt naket men ni förstår min tanke). Det kan bli så vackert och simpelt på något sätt. 
 
Här har ni tre bilder som Sanna tog medan vi fotade, tänkte att det är kul att se hur det såg ut "på riktigt". Emma in action! 

11-årskalas

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag fyller min kära lillasyster 11 år, tiden går så himla fort! Så idag har det varit kalas i solen med familjen och lilla släkten. Supermysigt! Känner mig lite dålig som inte tog en fin bild på syster Sara idag som jag kan lägga upp men hon har ju vart med mycket innan på bloggen (till exempel här, här och här). På måndag åker ju hela familjen till USA tillsammans så då lär det bli mycket bilder på allihop då!

Fru söker bonde

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell: Sanna Ekman
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

En gång i tiden (för nästan två år sedan) köptes det en brudklänning på Röda Korset inför ett fotoarbete. Det har aldrig gått fel när den har varit med på fotograferingar, och igår fick Sanna stå som testbrud i den. Vill så gärna fotografera bröllop men har knappt någon tid kvar alls i sommar. Förhoppningsvis får jag en del nästa sommar för ljuset blir ju så vackert! Fast jag tar gärna emot vinter-, höst- och vårbröllop med! 
 
Stina tog lite "behind the scenes"-bilder. 

Stina i sommarsolen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell: Stina Magnusson
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Här kommer en till bunt med bilder från igårkväll då jag fotade Stina. Ljuset var så magiskt! Likadant ljuset nu ikväll, har massor av bilder att gå igenom från idag med, då jag fotade en brud på en traktor och även lite naket (som jag tycker är så himla fint om man får till det). Kommer upp bilder inom kort!

Som som sommaren

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Modell: Stina Magnusson
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Nu är jag tillbaka på västkusten igen och jag och Stina åkte ut och fotograferade lite i kvällsljuset idag. Det är så vackert när man får med det på bild. Älskar sommarljuset! Detta är bara några av alla bilder vi tog men fler kommer upp när jag gått igenom dem ordentligt imorgon. 

Vilken dag!!

 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600  -  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
 
 
 
Herregud vilken dag! Vi kunde inte sitta mer än en halvtimma i solen utan att förvandlas till en svettpöl. Men det blev glass i Kungsträdgården (i skuggan!) med två av Stinas vänner och nu är vi på väg "hem" till Göteborg igen. Imorgon är det jobb som gäller och förhoppningsvis en rolig fotografering! Vi får se! 

The light

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Dessa bilderna på Mathias togs vid samma tillfälle som när han badade med kläderna på (se bilder här). Jag tyckte om hur solen lös på grenarna och genom bladen sådär, det blev så fint på något sätt! Mathias ser dock lite bekymrad ut för jag har precis sagt att jag tycker att han skall bada med kläderna på eftersom att jag tror att det kan bli coolt på bild. Och det blev det ju! Som tur var... haha. 
 

En julikväll i Stockholm

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8

Idag kom vi inte utanför dörren förrän klockan fem, men vi tog en promenad i kvällssolen, åt en god middag och besökte Fotografiska. Den häftigaste och mäktigaste utställningen var Sebastião Salgados fotografier som ställdes ut på hela andra våningen. Riktigt fina! De hänger kvar till mitten på september så passa på om ni har vägarna förbi Stockholm. 

The fault in our stars

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag har jag och Philip gått en lång promenad genom stan. Det har varit en jättefin dag här i Stockholm och den avslutades på biografen där vi såg "Förr eller senare exploderar jag" (eller "The Fault In Our Stars" som den heter på engelska). En väldigt rörande historia det där.. men jag grät faktiskt inte, som jag trodde att jag skulle göra (okejdå, jag blev tårögd men det kom inga tårar). Dock blev jag väldigt sugen på att läsa boken (I know, hur kan jag inte ha läst boken??). 
 
Jag har en rolig fotoidé på gång också! Kommer nog upp bilder imorgon! Stay tuned. 

Från budget till lyx

 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600  -  Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
 
 
Från Coops chokladpudding (ni vet sånt pulver man blandar med mjölk) till fina efterrätter efter en god middag. Vi hittade två martiniglas i skåpet som gjorde den enkla men ack så goda efterrätten i. Visst blev det fint? Den satt gött till ett par avsnitt av Orange Is The New Black igårkväll. 

Här skall jag bo

Del av vardagsrummet och tittar ut på balkongen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Utsikt rakt fram från balkongen. 

Utsikt åt vänster från balkongen (utsikt till höger ser ungefär likadant ut). 

 
 
Philip var lite morgontrött imorse. 
 
 

Badrummet, brevid toaletten är badkaret och brevid handfatet finns en stor garderob.
 
Taget från hallen. In i köket. 
 
Detta är alltså en bild. Köket till vänster och sedan jag i hallspegeln precis vid köket. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Jaha, här skall jag och Stina alltså bo nu resten av året (och kanske lite till). Det står grejer i hela hallen och gången mellan köket och vardagsrummet men lyckades klippa bilderna så att det inte syns så mycket haha! Det är totalkaos på golvet med grejer!
 
Jag har inte heller världens bästa mäklar-fotograf-objektiv med mig upp, det zoomar in gansja mycket så det var svårt att få med mycket på bild. Men ni får nog en ganska bra uppfattning av dessa bilderna. Nu har jag bara ställt lite kameror och grejer överallt för att det skall se lite mer hemtrevligt och inte så tomt ut. Vi får se hur det blir med inredningen senare när Stina kommer upp och vi flyttar in ordentligt! 
 
 
Det fanns ingen osthyvel och vi glömde ta med oss en så vi fick använda potatisskalaren för att skära osten imorse, haha! Men det gick (ganska) bra det med! Nu skall vi ut och utforska området lite...

I nya lägenheten!

Kamera: Nikon D600
Objektiv: AF-S NIKKOR 50 mm 1:1.8
 
Idag har vi gjort resan från Göteborg till Stockholm med bilen. Vi tog ett par stopp på vägen och kom fram vid halv nio ikväll. Så det enda vi har hunnit med är att bära upp lådor och påsar och ställt det i hallen (och fixat så att internet fungerar!! Haha). Sedan handlade vi middag och frukost och har nu ätit en väldigt sen måltid framför TVn. Imorgon skall jag fotografera massor i lägenheten så ni får se hur den ser ut! Vi skall även ta oss en tur till stan och mysa av början på en ledig vecka i Stockholm. Hoppas på fint väder!