Follow

Tysta mornar och små fiskebyar
Att vakna upp här ♥
Som en dröm. 
 
När jag tittar på dessa bilderna så får jag tillbaka samma lugna känsla jag hade i kroppen här. Jag får också en stark känsla av att jag vill köpa ett litet hus vid en strand och bara bo där i tystnaden. 
 
 

Små söta fiskar simmade runt i vattnet. Det var dock superkallt i vattnet och jag badade bara benen, det var bara de mest hardcore-badarna som doppade sig här! 
 
 
 
Den här dagen åkte vi vidare längre ut på Lofoten, ljuset på bergstopparna var så vackert. Kändes som att man befann sig i en sån där klassisk Windows-bakgrund en stund. 
 
 


Vi kom fram till Reine, en magisk liten fiskeby allra längst ut på Lofoten. 
Vi åt lunch på den här härliga restaurangen vid vattnet. En hink räkor med nybakat bröd, majonnäs och supergott örtsmör. 


Reine! Så vackert! 
Vi slog läger nära ännu en strand, vid en stad som heter Ramberg. Sedan tog vi en promenad i solnedgången/soluppgången (så svårt att veta vad som är vad, haha). 

 

Tropiska stränder i Norge

 
Efter ett par dagar i Svolvær åkte vi vidare längre ut i Lofoten. Ut mot de vackra stränderna! 
Vi slog läger på en strand som heter Uttakleiv där vi lagade mat och lyssnade på vågorna. 
 
 
 
Sent på kvällen hikade vi upp för Mannen, en topp precis vid stranden. 
 
 
 
På vägen upp mötte vi många får (även uppe på toppen som var ca 400 m över havet!). 
Där nere skymnar man också Uttakleiv. 
 
 
 
Det var svårt att få med hur stort landskapet faktiskt är på bara en bild, men här kan ni kanske få en liten uppfattning, med husen under och längre bort. Och Philip där borta på stigen. 
 
 
 
Väl uppe på toppen fick vi fin utsikt över stranden Haukland. Det var svårt att förstå att det här är norra Norge och inte typ Thailand? Och att den här bilden är tagen klockan 00:38. 
 
Jag har fått ett par frågor om min gula regnjacka, den är slutsåld men det finns flera liknande! Till exempel den här och den här ☺ (adlinks). 
 
På nästan alla toppar vi tog oss upp på fanns det såna här brevlådor med en bok där man kunde skriva vem man var, vart man kom ifrån och när man besteg toppen.
 
 
 
Efter en stund på toppen drog regnet in över oss så vi började promenera neråt igen och somnade helt utmattade och lite leriga i tältet med regnet och havets vågor som musik. 
 

Utflykt till Henningsvær

 
En utav dagarna vi bodde i Svolvær gjorde vi en utflykt till en närliggande liten hamnstad, Henningsvær, som är en utav mina favritstäder i Lofoten!

 


Bara vägen dit är en utflykt i sig, berg och vatten så långt ögonen kan nå... 

 


Färdkost: Mjukglass i varm våffla, ja tack! 

 


Under ett molntäcke strosade vi runt i Heningsvær, fiskeåtarna och de små mysiga restaurangerna längs gatorna gör att det känns lite overkligt. Tänk att det ens finns städer såhär högt upp i världen? 
Vi åt en sen lunch på en utav de där restaurangerna, jag åt en supergod fiskgryta med fisk som fiskats bara en bit bort lite tidigare. 
 
 


Och till efterrätt delade vi på en cheesecake, typ den minsta men också den godaste jag någonsin ätit. 

 
 
Sedan rullade vi tillbaka mot campingen, med mysig musik i högtalarna och vi stoppade längs med varje hörn ungefär för att ta bilder, haha. 

 


Om ni tittar riktigt noga kan ni se två tält där borta på klippan, ett rött och ett grönt. Folk campade "off road" överallt här. Jag är bara imponerad att de orkar bäre tältet hela vägen dit, haha. 
 
 
 
Philip i väntan på att jag tar bilder ☺


Mina bilder i Lucys Magazine

 
 
I veckan fick jag nya numret av Lucy's Magazine i brevinkastet!
Det är verkligen en speciell känsla (en så härlig känsla) att se på och bläddra bland sina egna bilder. Varje gång jag gör det så lovar jag liksom mig själv att printa grejer oftare, även bara till mig själv. Bilderna får liksom ett helt nytt liv!
 
Hoppas att ni får en riktigt fin kväll ☺
 
 

Senja till Lofoten med båt

 
 
Efter några dagar på Senja så blev det dags att ta sig vidare till Lofoten, det kliade liksom lite i fingrarna, jag ville så gärna visa Philip alla dessa platser, och upptäcka de platser jag inte hade hunnit åka till förra gången. 
 
Men vi vaknade på morgonen och packade ihop vårat tält för att ta oss till färjan som skulle åka från Senja direkt till Lofoten. Det var en så härlig dag och skönt att slippa köra hela biten med bil och istället kunna sitta i solen på färjan ocg bara njuta av utsikten tillsammans. 
 
 
 
 
Vi hade långa diskussioner om hur vatten ens kan vara såhär blått. Och om hur det ser ut som att någon bara har slängt dit några berg, landskapet ser så annorlunda ut, det var liksom inte som något annat vi hade sett. 
 
 
 
 
Färjan tog ungefär två timmar och sedan var vi framme i norra Lofoten! Pirret i magen bara växte när vi körde genom de böljande landskapen på vägen ner till Svolvær, vårt första stopp i Lofoten. Vi satt mest i tystnad, lyssnade på poddar i bilen och tittade ut över fler och fler bergstoppar. 

Väl framme på campingen fick vi upp vårt tält och sedan åt vi middag med magisk utsikt när solen gick ner en bit och träffade bergstopparna sådär perfekt och fint. 
 

En topptur genom molnen på Senja

 
 
Dagen efter att vi hikade upp på Segla hade vi en väldigt lugn dag på campingen, vi sov tills det blev för varmt i tältet, åt frukost/lunch sent och tog en tur till en liten by där vi åt middag på en mysig liten restaurang vid havet medan regnet smattrade mot rutorna. 
 
Sedan hade jag bestämt mig att vi skulle hika upp för Hesten, som är en annan lite lägre topp precis bredvid Segla. 
 
Vi kom upp till toppen men tyvärr blev det så dimmigt/molnigt och regnigt att vi knappt såg 2 meter framför oss, haha. Men jag fick till några bilder på vägen ner när vi kom ut ur dimman lite grann. Och där stod vi, pissblöta och det blåste så hårt att vi fick hålla i varandra under korta stunder, men ljuset, färgerna och landskapet gjorde att man snabbt glömde av det. Så vackert! 
 
 
 
 
Den här höga toppen här är alltså Segla, där vi satt på toppen bara 24 timmar innan i midnatssolen. Det ser så högt ut från den här sidan! (Stigen upp på den toppen går från andra sidan berget). 

Topptur upp på Segla

 
 
Vår första stora hike i Norge blev berget Segla. Jag gjorde den här hiken förra sommaren också, även då mitt på natten (dock lite tidigare) och även då var den kämpig, haha! 
 
Ska jag vara ärlig så var jag lite orolig när jag satt i bilen på väg mot Senja att jag omöjligt kunde toppa förra årets resa, att jag hade för höga förväntningar och att det inte skulle bli lika bra. 
 
Men oj vad fel jag hade. De här bilderna är tagna mellan 23:30 och 3:15 och wow, vi satt där uppe på toppen i två timmar och jag vet inte hur många gånger vi diskuterade hur världen kan vara såhär vacker. Hur kan vatten vara sådär blått? Hur kan människor sova här när varje natt ser ut såhär? Jag hade lite känslan av när man är nykär och man inte ens vill somna för att verkligheten är så bra att man inte vill missa en sekund. Magi! 
 
 
 
Ni kan se bilderna från förra året på samma hike - här! 
 

Senja
Ah, Senja! 
Det man inte får missa om man rör sig runt Lofoten är den här platsen. En helt magisk ö ett par timmar norr om Lofoten. På många sätt kanske lite vackrare till och med. På sättet som ön inte alls är lika turistfylld eller anpassad för turister. 
 
Vi besteg två toppar under de tre dagar vi spenderade på Senja, och mötte knappt en människa på stigarna. Kanske för att vi valde att vandra mitt i natten men ändå lite på grund av att många nog inte hittat hit ännu. 
 
Och landskapet! Titta bara hur små de där husen är jämfört med bergen! Och det är liksom stora villor som ligger där nere... 
 
 
 
Magi! 

Nytt jobb i LUCY's Magazine

 
 
Styling: Louise Xin
Hår och makeup: Josephine Golan 
Fotoassistent: Julia Rajcovic
 
 
I förra veckan kom det nya numret av LUCY'S Magazine ut, där mina bilder finns med. Det är andra gången jag får mina bilder publicerade i ett printat modemagazin och jag längtar tills mitt nummer kommer hem i brevlådan! Det är ju något speciellt med att se sina bilder i print ändå. 
 
Ni kan läsa numret både på nätet (här) och i deras printade modemagasin som går att beställa (här).
 
För första gången bad också chefsredaktören mig att skriva en text om min bildserie, och jag satt länge och funderade på något finurligt eller fint att skriva om bilderna, men det slutade med att jag bara skrev lite från hjärtat hur det gick till när bildserien blev till. Såhär står det: 
 
"I love working with fun and exciting teams. Everyone gets to do what they love and do best. 

l've worked with these amazing women several times before and when we do something like this we don't really plan it. This time I think we just decided on silver and white color palette, and I gave Louise and Josephine free hands to become as creative as they wanted to!

Louise actually made that amazing dress after work a couple of nights before the shoot. She is kind of crazy like that. And so talented! I remember that Josephine and I looked at some pictures when we were doing another shoot and we fell in love with this picture of a girl in a silver room by Petra Collins and decided then and there that we were going to do something with silver. I thing we even shook hands that second!

Silver is also what made photography possible from the very beginning, and it is still present in film photography, so I guess I owe silver a little tribute."

Hej igen internet

 
 
Hej igen internet, nu har det gått två veckor sedan vi hördes av. 
Sist jag var utloggad såhär länge var när jag och min kompis Frida åkte till Sydafrika och bodde i en träkoja i 12 dagar i början på 2013 (det var alltså ett hotell men vi bodde i små trästugor några meter över marken mitt ute i ingenstans utan internet). Det kändes dock inte lika galet då för det tog cirka 45 minuter att scrolla igenom allt jag missat på Instagram och Facebook på två veckor, haha. Det är lite sjukt hur mycket vi "bor" i sociala medier nu jämfört med bara fem år sedan.. 
 
Och vad som började med lite ångest nu när jag för två veckor sedan stängde av min telefon och all kontakt med omvärlden (förutom Philip då), slutade nu med lite ångest när jag skulle logga in igen. 115 mejl i jobbmejlen och 77 mejl i min privata mejl, 20 konversationer på Facebook och några sms och samtal hit och dit. 
 
Jaja, det är väl bara att hoppa in i stressen igen då... ☺
 
Bilden här är från min första semesterdag i Norge, det är någonstans runt midnatt den 30 juli på en ö som heter Senja i nordnorge. En av mina favoritplatser. Det känns som en evighet sedan nu för vi har gjort och varit med om så mycket sedan dess och jag kommer dela med mig av fler bilder så småningom från hela resan. Men den här kan få sätta tonen på hur resan började, med rosa himmel och ett försök att börja slappna av.