Follow

Dan före dopparedan

 
 
Nu är jag tillbaka på västkusten och idag tog jag, pappa, Sara och Philip en promenad i kylan vid havet. Det var friskt trots att vi tappade känseln i tår och fingrar. 
 
Philip flög med sin drönare och vi andra fotade med kameror längs den fina vassen. Så går det när fyra kreativa själar tar en promenad tillsammans...
 
 
 

Favoritklipp från sommardagar i Norge

 
 
 
Älskade älskade Norge!
Jag blev helt förtrollad av dessa landskapen när jag gjorde en research-resa i Nordnorge sommaren förra året så att hela min kropp ville åka tillbaka hit och upptäcka mer även i år. Så i somras var jag där igen, men med Philip den här gången och på semester. I två veckor roadtrippade vi genom Senja och Lofoten, tältade på stränder, hikade mitt i natten och bara levde i nuet. 
 
Här är några favotitögonblick ❤
 

Vinterpromenad

 
 
Snön gör allt så mycket finare på vintern. I måndags tog jag en promenad i solnedgången (runt 13:30, haha) och tog med mig kameran för att knäppa några bilder. Jag mötte inte en enda människa, snön knastrade under fötterna och en trana flög förbi. Så mysigt ändå. 
 
 
 
 
Efteråt tog jag en kopp te på min något varmare balkong nära värmelampan som stod på högsta temperatur ☺ 
 
 

En sista lunch på en solig takterass
Vår sista dag i Marrakech spenderade vi på en solig takterass på det magiska hotellet La Sultana. Det slutade med att vi spenderade hela dagen där och gick runt och tittade på alla fina rum, pooler och utegårdar för att det var så himla fint. 
 
Efter det var vi tvugna att köra till flygplatsen för att ta vårt flyg tillbaka till verkligheten i Sverige. Och nu är det tre veckor sedan vi kom hem och allt känns lite som en lång, varm och färgglad dröm. 
 
 

Getter i träd och en stad ur Game of Thrones


Ja det är sant!!
Ni skulle hört oss skrika i bilen när vi körde förbi det här trädet. Alltså, ja det är sant. Getterna är i trädet och de har klättrat upp dit. De äter tydligen barken och bladen och skyddar sig från diverse ormar och andra farliga djur. Och det är så knäppt!! Hela grejen känns ju photoshoppad och vill ni se videobevis på det så kan ni gå in och kolla på min sparade Instagram-story från Marocko, ni hittar min instagram här
 
Det här var på vägen till kusten. Vi valde mellan flera olika kuststäder för vår sista roadtrip i Marocko och det blev kuststaden Essaouira, vilket vi absolut inte ångrade. 
Till skillnad från Marrakech orangea och röda färger så var Essaouira ljust, vitt och blått. Och vi möttes av det mest fantastiska vädret, solsken och ljudet av vågor som slog mot kusten. 

 


Jag blev helt kär i alla dessa stenar och fossiler, så vackra! 

 


Fem kronor för färskpressan juice, ja tack! 
Men precis som Marrakech var Essaouira en stad med konstnärer i centrum. Jag kände mig kreativt inspirerad när jag vandrade genom gatorna. 

 


Vi hittade en superliten dörr. Tänk er att Louise är cirka 160 centimeter lång...

 


Som taget ur en Game of Thrones scen, vilket det också är! De har spelat in flera scener i den här staden, ni kan kolla in en scen härifrån genom att klicka här. Som ett troget fan av serien blev jag ändå lite starstruck, hehe. 

 


Vi avslutade vår visit på stranden med kamelerna. Och vi båda önskade att vi kunde stanna några dagar till, för wow, vilken stad! Skulle rekommendera alla som besöker Marrakech och städer runt omkring att också boka några nätter i Essaouira, en mycket lugnare och minst lika vacker stad. Och att det är vid havet, vilket alltid är ett stort plus för mig! 

En magisk stad! 
 
 
 

Soluppgång med kamelernaVi skippade sovmorgon under en av dagarna i Marrakech och körde ut till Palmeriet där vi mötte soluppgången och ett gäng mysiga kameler. 
Vi hade inte tänkt rida på kameler sådär tidigt på morgonen men vi mötte skötaren som bodde i ett tält i närheten och han frågade om vi ville testa att rida på dem. Så magiskt nog fick vi en egen kameltur, helt ensamma i ökenlandskapet strax innan 9 på morgonen. Så så så mysigt! 
Efter det åkte vi tillbaka till vårt hotell och åt en lång frukost på vår takterass. Sedan somnade vi i solen och hängde mest vid poolen och på taket hela dagen. 
Vi tog sedan en promenad genom staden på kvällen och åt middag på en annan takterass. Målet med varje kväll var liksom att hitta ett mysigt tak att äta på. Man kunde se Atlasbergen långt där borta. 


 

Roadtrip genom byar i AtlasbergenEn utav dagarna i Marocko tog vi vår lilla bil på en tur upp i Atlasbergen. Och wow, vilka vyer! Från ett hektiskt, högljudt och folktätt Marrakech kom vi upp till detta paradis. Snötäckta bergstoppar åt alla håll och ändå vår varmaste dag hittills. 

 


Vi körde bilen tills vägen liksom tog slut och vi hade nått den högsta byn. Där tog vi en lång promenad i solen, hälsade på getter som klättrade i bergen och bara njöt av utsikten. 

 


Magiskt!! 


Vi åt en sen lunch precis vid en fors med glaciärvatten. Så nära att vi kunde soppa tårna. Louise doppade tungan efter att ha ätit en stark chili, haha!!

 


Den där gröna där, hon stoppade hela i munnen på en gång. Sedan kunde hon knappt andas på flera minuter... 

 


Det slutade bra för Louise i alla fall och vi körde tillbaka ner igen tillsammans med solen som sakna tog sig neråt också. Det var verkligen en så speciell dag med många fina intryck, ni vet sådär fint så att man nästan gömmer att ta bilder för att man står med hakan i marken hela dagen. 

 

Jardin Majorelle och en dag på marknaden

 
Vår tredje dag i Marrakech besökte vi den magiska trädgården Jardin Majorelle. Det var kaktusar så långt ögat kunde nå! 
 
 
 
Vi tog en promenad i området och bara tog in allt det fina. Jag älskar verkligen den blå färgen de hade målat huset och fontänen med, en sån kontrast mot allt det andra. 
 
 
 
Bilderna talar ganska bra för sig själva. Ni skulle ha hört oss där inne, haha, vi bara suckade av lycka genom hela promenaden. Förutom när alla turister stod i vägen för våra bilder, haha! 
 
 
 
Efter Jardin Majorelle gick vi till YSL muséet som låg precis brevid. Det var väldigt inspirerande och coolt att få se alla gamla kollektioner, plagg och få en liten story bakom YSL. Tyvärr fick man inte ta bilder där inne men jag skulle verkligen rekommendera muséet till dem som är intresserade av mode! 
 
 
 
Kan inte riktigt få nog av alla vackra växter. 
 
 
 
Vi tog sedan bilen tillbaka till vårt lilla område i Marrakech och spenderade resten av dagen på marknaden och bara strosade runt bland allt det fina. Vi köpte bland annat en kaktusfrukt (de som väter på kaktusar) som vi sedan smakade på. Den innehöll mest kärnor men hade god smak! 
 
 
 
Vissa försäljare hade små husdjur som de väldigt gärna visade upp. Vi träffade två kameleonter. Alltså kolla den lilla här över, den var så sjukt liten. Men jättesöt. Ni ser ju skillnaden på när Louise blir fotad med djur (som giftiga ormar, örnar och sådant) och när jag blir fotad med mini-kameleonter, haha! 
 
 
 
Vi åt middag på en takterass och satt där tills solen hade gått ner. Couscous med grönsaker var en utav favoriträtterna vi åt! 
 
 
 
Dessa lamp-butiker var så magiska på kvällarna. Det var svårt att fånga känslan på bild men jag ville liksom flytta in där. 
 
 

Slim

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
 
 
Här är några bilder jag fotograferade på en utav våra Modefoto Workshops i höst, älskade den här looken med allt det gula och Slim var så bra framför kameran!