Follow

Nu åker vi!

 
 
Äntligen!!!
Nordnorge alltså, jag har inte slutat tänka på den här magiska platsen sedan resan dit förra sommaren. Det pirrar liksom i magen nu av tanken att jag är här igen ikväll! Utforska, vila, drunkna i allt vackert ljus och njuta av livet. Med min nya kamerautrustning!! (Så skönt att vara med kamera igen!). 
 
Jag har faktiskt tagit beslutet att lämna min telefon hemma (det känns så läskigt?!!), mest för att bevisa för mig själv att jag faktiskt inte sitter ihop med den. Och jag kommer då alltså inte logga in på sociala medier på två veckor, vilket betyder att bloggen kommer att hållas tyst tills vi kommer tillbaka. 
 
Men njut av sommaren och livet nu, så återkommer jag med massor av bilder och ny energi om två veckor ♥
 
 
Här är några favoriter från förra året:
 

En dag i Yosemite
Yosemite!!
Världens bästa Yosemite! 

Den näst sista dagen på fotoresan i USA besökte vi den här magiska platsen. Det är något speciellt med den ändå. Längtar liksom redan till nästa års resa haha. Härligt väder och fantastisk utsikt åt varje håll. En bättre dag i livet!  

En junikväll i Alabama Hills

 
 
Många utav mina USA-bilder försvann i samband med stölden men jag hade som tur var ett fullt minneskort i plånboken vid tillfället och har kvar bilder från de 4-5 sista dagarna på USA-resan. 
 
Just den här kvällen var så härlig. Det bästa jag vet är när himlen blir sådär rosa med en blå ton längst ner vid horisonten. Det sker oftast strax efter att solen har gått ner och precis mitt emot (på himlen) där solen gick ner. Det är så vackert! Och tillsammans med alla dessa bergen, landskapet och sällskapet så blev det så himla fint! 
 

Ny analog kamera!

 
 
Kamera: Nikon Nikkormat EL + 50mm 1,4
Film: "Vanlig" 35mm, går att köpa här!
(adlink)
 
 
Det är ju fortfarande lite kaos med min kamerautrustning så tyvärr ekar det tomt här på bloggen på grund av det. Mitt kamerahus är just nu inne på lagning och när jag får tillbaka det så hoppas jag att jag kan börja blogga (och fota!!) som vanligt igen. 
 
Men förra veckan åkte jag och spontanköpte en analog kamera på blocket (även min analoga blev ju stulen tyvärr), och förra helgen när jag var på västkusten så tog jag med den och testfotade en rulle på den. Och hallå, vad fint det blev! Kär i den här nya kameran! 
 
Här är ett par bilder från helgen: 
 
Vy från flyget, Stockholm - Göteborg. 
 
Direkt när jag kom till västkusten plockade Mathias upp mig och vi åkte och badade. 
 
På väg hem, om ni kisar kan ni skymta de två rådjuren längre bort på åkern. 
 
Morgontrött Iris. 
 
Tystnad och kvällsljus en sen kväll. Stannade och hälsade på söta kossor: 
Jag åt glass med Mathias, mormor och morfar. 
 
Fler badkvällar med brorsan. 
 
Och när det blev för varmt ute satt jag mest inne och sträckkollade serier. 
 
Cisco vilar / Älvsborgsbron i solen. 
 
Innan jag tog flyget tillbaka till Stockholm hade jag en härlig dag med Olivia, Roy och deras supersöta lilla valp Boss (första bilden i inlögget). Vi åt massor av glass! 
 

Polaroider hjälper min fotoabstinens

 
 
En likadan polaroidkamera hittar ni → här! 
(Adlink)
 
 
Igår åkte jag och Louise ut till Rosenhill, en plats som legat på min önskelista sedan jag flyttade till Stockholm, men jag har liksom aldtig tagit mig i kragen och faktiskt åkt dit. Och att åka till en sån önske-plats utan kamera trodde jag skulle bli jobbigt, och visst, det var magiskt ljus och det kliade lite i fingrarna men det var också lite härligt att faktiskt bara njuta av allt också. 
 
Fast jag kom ju inte hem helt tomhänt, jag tog med min polaroidkamera och vi tog några bilder med den. Och känslan när man får till en riktigt fin bild med polaroidkameran är så härlig! Det blandat med magiskt ljus, bra sällskap, god mat och skratt = fantastisk kväll! 
 

Min kamerautrustning är stulen

 
 
Hej alla ni som tittar in här, 
Det är lite dött här på bloggen just nu och det är för att mitt liv har hamnat lite upp-och-ner de senaste veckorna. Min kamerautrustning blev stulen och vilket betyder att jag inte kan fotografera, vilket i sin tur betyder att det blir lite tyst här på bloggen ett tag framöver troligtvis. 
 
Men här är en bild från Grand Canyon för ett par veckor sedan när livet var väldigt bra!!
 
Vi hörs när jag löst allt detta.
Hoppas ni har en underbar sommar!