Follow

Lisa

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
 
 
Hoppas att ni inte har tröttnat på bilder från Bogesund Slott ännu för här kommer några till. Det var så himla fint här, Lisa flöt runt i det här pastellblåa rummet som ett moln i den här magiska klänningen som Martina gjort. 
 
Hoppas att ni alla har haft en fin midsommarhelg med dem ni tycker om. Jag och Philip har varit i Nederländerna på festival hela helgen och åker till Göteborg imorgon för en veckas semester hemma. Längtar efter lit lugn och ro just nu. 
 

Brunella

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
 
 
Den här tjejen räddade dagen när en av våra modeller ställde in med kort varsel på morgonen innan vår workshop på Bogesund Slott. Brunella hoppade alltså in och var på plats på en timma (en lördag morgon!) och kan ni förstå att det här var hennes allra första fotografering någonsin? Så grym!!
 

Avalon

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
 
 
Här är några bilder till från vår modefoto workshop på Bogesund Slott. Och kolla in det här magiska taket som är målat någon gång på 1600-talet. Varför målar man inte taket längre liksom? Så himla fint! 
 

Nytt jobb för Boys By Girls

 
 
 
 
Nu kan jag äntligen visa er detta!!
Igår och idag släpptes mitt nya jobb för Boys By Girls, en serie bilder jag fotograferade i januari (!!) och jag har velat visa er dem sen dess! Många utropstecken nu, men jag är faktiskt väldigt glad och stolt över de här bilderna.
Vi hade så himla roligt när vi fotade dem (förutom att det var sjukt kallt ute, haha). 
 
Boys By Girls har varit lite av en dröm för mig sedan något år tillbaka vilket gör det här ännu bättre. Jag tycker om deras magazin och har liksom sett upp till de olika fotografer och konstnärer som de delar med sig utav på sina sidor, så jag känner mig superglad att få vara en av dem såklart! 
 
Ni kan se fler bilder på BoysByGirls Instagram där ni också kan läsa några texter som hör ihop med bilderna. Det blev så fint!
 

Allis

 
 
Foton av mig för Fotoresor
 
 
Jag hade aldrig varit på Bogesunds slott innan vi höll en workshop där i maj med Fotoresor. Det är så himla vackert! Alla rum har olika vackra färger, tapeter, strukturer och så fina ljusinsläpp. Dröm! 
 

Från ett soligt Berlin

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
Hår och makeup av Galina Nurmi 
 
 
Här kommer mina sista bilder från fotoresan i Berlin, det var så jäkla varmt när vi fotade dessa bilderna men så värt det! Tyckte det blev så fint med hennes look i det hårda solljuset. 
 
Juste, har ni lagt märke till att det är samma modell på alla mina bilder från Berlin? Hon var en sån jäkla kameleont! Både på grund av att Galina och Martina fixat så fina och olika stilar till henne - men wow, hon kunde verkligen bli helt olika personer på bild, så häftigt! 
 
Ena dagen var hon den här coola människan med nätstrumpor, trasiga jeans och världens attityd, och andra dagen var hon mjuk, pastellig och hade världens största hår liksom. Älskar det! 
 
Hotell här (adlink)!
 

Carl

 
 
Foton av mig för Fotoresor
 
 
Jag vet inte hur jag skall kunna gå tillbaka till att fotografera i studio efter att ha fotat på alla dessa magiska platserna det senaste, haha! Färgerna i det här rummet tillsammans med den vackra kaminen och Carls look passade så fint ihop här. 
 

Idyllen

 
 
Ta cykeln ner till sjön med vännerna, långklänningen fladdrar i vinden och blir smutsig när den fladdrar in lite i cykelhjulet. Solen värmer, grusvägen knastrar och det doftar sommar och grillat. Kan det bli mer idylliskt? 
 
Även om vi hade en betydligt kyligare vecka (kanske mer realistisk med tanke på vilket land vi bor i) så lever jag liksom kvar i dessa sommarkvällar vi fick i maj. Ett maj som gick till historien med antal soltimmar och värme. Och det tackar jag för!! 
 

När solen och sanden skapar magi

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
Hår och makeup av Galina Nurmi 
 
 
Det här var den sista platsen vi besökte på fotoresan i Berlin, en övergiven fabrik med megahögt i tak och helt magiskt ljus. Det var några yngre killar som också hade smitit in här och cyklade fram och tillbaka genom området. Och plötsligt när jag vände mig om så såg jag hur sanden (som flög upp när de cyklade) virvlade upp i solstrålarna som rörde sig in i byggnaden. Och WOOOW! 
 
Detta är alltså inte photoshoppat eller liknande utan sanden och solen skapade de här magiska strålarna som syns i flera av bilderna här. Stackars Thilda fick springa runt och kasta och sparka upp sand medan vi tog dessa bilderna, så alla stod och hostade och blinkade bort sand ur ögonen medan kamerorna smattrade, haha. Men vad gör man inte för konsten? 
 

Middag i trädgården och en promenad vid vattnet

 
 
Kan ni förstå att den här sista bilden är tagen strax innan 23:30? 
Ja, det är klart ni kan, men ändå!! Wooo! 
 
Lyckan som infinner sig i min kropp när himlen liksom aldrig blir riktigt mörk - den växer med varje kväll just nu. Och även om jag var halvt sjuk den här kvällen och egentligen kanske inte hade energin att hänga med massa nya människor, så gjorde jag det ändå. Och vad glad jag är för det. Louise tog med mig på en middag hos hennes kompis Kevin, tillsammans med massor av andra härliga människor på Lidingö. 
 
Vi spelade lite badminton, lagade mat, plockade blommor till bordet, tog en promenad vid vattnet sent på kvällen och bara var i stunden. Så himla härligt!
 
Hoppas att ni har haft en fin dag idag ♥

En grön dröm

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
Hår och makeup av Galina Nurmi 
 
 
Jag älskar allt det gröna i dessa bilderna, att växterna bara har tagit över det här stället helt och hållet. Även om det var en gammal övergiven flygplats så kändes det som ett växthus. Och när man satte in en människa i den miljön blev det som en grön härlig dröm. Det känns liksom inte verkligt att jag varit där och tagit de här bilderna.
 
Ni kan se fler bilder från den här stället i det här inlägget
 

Analogt från mars och april

 
 
Jag håller ju fortfarande på med mitt lilla projekt att fotografera vardagen lite mer för mig själv - och analogt. Det blir faktiskt en hel del rullar och det känns jättekul att jag inte glömt av eller gett upp detta. Yay!
 
Som jag nämnt tidigare så tar jag ju dessa bilder endast för mig själv och visar egentligen bara några favoriter här på bloggen och sparar de flesta till mig själv och mitt fotoalbum hemma, så att det aldrig skall kännas tvingat eller att jag "måste få bra bilder". 
 
Så här kommer lite analogt från mars och april som jag nyligen framkallat!

 

Uteserveringspremiär med Sarah någon gång en solig dag i april. 


Påskmys med familjen på västkusten.

Min fina syster en härlig kväll vid havet. 

Cisco och Iris ♥När jag och Philip åkte båten till Vaxholm en annan solig dag i april. 
 
 
Taget från tunnelbanan på väg hem. 
 

Mitt första omslag!!

 
 
Foto: Emma Grann / Studio Emma Svensson 
Smink: Josephine Golan 
Modell: Linda Nidae Khalaf / MIKAs
 
 
Mitt allra första omslag!
Igår släpptes Atlas Magazines nya nummer (ni kan läsa det online här) där min bild pryder omslaget, så himla kul! Hela den här plåtningen var ganska galen då vi fick ställa in och börja om fler agånger under en helg och när vi väl fick ihop det så stod vi där och visste inte riktigt vad vi skulle göra, haha. 
 
Så Josephine, grym som hon är, startade med en ganska simpel makeup på Linda och sedan fortsatte hon liksom måla på mer och mer medans jag fotograferade. Så det var väldigt oplanerat och flummigt egentligen, men jag är så glad att vi bara fortsatte även om det kändes som att det var dags att ge upp flera gånger.