Follow

Emmy

 
Foton av mig för Fotoresor
 
Hårstylist: Daniel Phu Huynh 
Makeupartist: Galina Nurmi 
Stylist: Martina Axtelius 
Modell: Emmy V / MIKAS
 
 
Förra helgen hade höll jag en modefoto-portfolio-workshop igen och här är en av alla de åtta olika stationerna/modellerna om alla deltagare fick fotografera under den dagen. Tyckte verkligen om den här looken, så konstig men ändå så enkel på något sätt, och tillsammans med allt det vita och detta ljuset blev det så himla fint! 
 

Flattered x Linda Juhola

Foto av mig / Studio Emma Svensson 
 
 
I februari fotograferade jag de här bilderna för skoföretaget Flattered. De har gjort ett samarbete med Linda Juhola som har designat skorna - och nu har skorna och mina bilder släppts. Ett av många roliga fotojobb just nu!
 

Sandra Beijer för Sloggi

 
Foto av mig / Studio Emma Svensson
 
 
Här kommer några bilder som jag fotograferade på Sandra för Sloggi för ett litet tag sedan. Jag stod högst upp på en byggstege i sovrummet med Sandra och alla dessa sakerna under mig. Snön föll utanför fönstret men det blev liksom som sommar i det där rummet för en stund. Så kul! Gillar verkligen känslan vi fick till i bilderna, de känns så lugna och härliga - även om jag stod och svettades, vinglade och var nervös över att tappa kameran på Sandra, haha! 
 

Analogt från januari och februari

 
 
Jag tror jag har nämnt någon gång tidigare att jag har startat ett projekt där jag har börjat fotografera lite mer analogt - fast personliga vardagliga bilder, som bara fångar de små ögonblicken i livet. Ingenting uppstyrt eller så, bara när jag känner för att ta en bild och vill komma ihåg någonting. Egentligen för att jag lätt glömmer av att föreviga de vardagsögonblicken och bara tidigare velat fota allt det som är perfekt och fint för att blogga om det eller lägga upp på Instagram. 
 
Nu bloggar jag ju om det ändå (haha!), men det här är bara en bråkdel av alla bilder jag har tagit, då jag nog vill hålla dem mest för mig själv - då projektet egentligen går ut på att jag skall plåta för mig själv, mina egna minnen och ingen annan. Men jag kunde inte hjälpa att lägga upp några stycken här ändå. En fin morgon i mitten på januari. 


När jag fotograferade Mai-Linh i studion tillsammans med Mia (ni kan se de färdiga bilderna här). 


I februari åkte jag till Schweiz och hälsade på Stina som bor där nu. 

Till vänster: Stina äter middag en kväll när vi åkte över till en liten restaurang i Frankrike. 
Till höger: Stina försöker ta bilder i ett fotobås. 

Till vänster: Stina i Luzern. 
Till höger: Jag efter en spa-kväll i Schweiz. 
 
 

Jag hade en 25-årsfest. Min bror var en av alla härliga människor som kom. 


Jag och Philip byggde en sänggavel, det var lite kaos i vardagsrummet. 

Ännu en fantastisk vintermorgon. 
 

Julia K

Foton av mig för Fotoresor
 
 
 
Här kommer några bilder till som jag tog på modefotoworkshopen som jag höll tillsammans med Fotoresor. Jag tyckte så mycket om den här looken att jag sprang in i sista sekunden och knäppte av dessa bilderna på ungefär 90 sekunder innan vi behövde rigga ner allt, haha. 
 
Nästa helg är det dags för workshop igen och jag sitter idag och planerar det sista på moodboards, modeller och ljus. Den workshopen är redan slutsåld men vi har precis släppt en till den 30 september som har platser kvar om ni är sugna på att vara med! Ni kan läsa allt om den här
 

Emilia De Poret för Specsavers

Foto av mig / Studio Emma Svensson
 
 
En solig februaridag var jag hemma hos Emlila De Poret och fotograferade henne i ett samarbete med Specsavers. Jag är så glad att solen har dykt upp på nästan alla mina "hemma-hos" fotograferingar det senaste, får så mycket inspiration av alla solkatter och framförallt ljuset. Min längtan efter våren och längre dagar växer varje dag nu...
 

Angelica L

Foton av mig för Fotoresor

Hårstylist: Daniel Phu Huynh 
Makeupartist: Galina Nurmi 
Stylist: Martina Axtelius 
Modell: Angelica L / MIKAs
 
 
Här är några bilder till från en av stationerna på förra helgens modefoto workshop tillsammans med Fotoresor. Jag hann tyvärr inte fotografera alla modeller (vi har alltid 8 stycken), men Agnes och Angelica hann jag fotografera mest, sedan smög jag in på två andra stationer i några sekunder också och fotade precis innan vi skulle rigga ner. Tror jag fick några fina där också så de lär dyka upp här på bloggen i veckan. 
 
Jag blir alltid så avundsjuk på deltagarna på dessa workshops, de tar så fina bilder och det är alltid så roligt att se allas resultat. Alla får så olika bilder även om det är samma modell, styling, ljus och fond. Häftigt ändå. 
 
Hoppas ni har har en fin helg ♥
 

Hemma hos Sandra Beijer

Foto av mig / Studio Emma Svensson 
 
 
Här är några favoritbilder från mitt senaste fotojobb tillsammans med Sandra Beijer, vi var hemma hos henne och tog bilder till några olika blogginlägg och instagram-biler hon skulle skapa. Vi möblerade om i hela lägenheten kändes det som, haha. Allt för att få det bästa ljuset och bästa miljön. 
 
Hon hade det så himla fint hemma, älskar alla växter och böcker!! 
 

Mai-Linh

 
 
Foto: Emma Grann / Studio Emma Svensson 
Hår och smink: Mia Wahlström 
Modell: Mai-Linh / Le Management 
 
 
Januari var en väldigt produktiv månad för mig, det kanske är därför min februari har känts så lång och grå och inspirationslös. 
 
Men nu börjar det äntligen vända och jag har verkligen börjat få ordning på min kreativitet igen känns det som. Nu har jag ett nytt inbokat portfolio-jobb i mars och jag har nyss skickat iväg ett fint jobb jag gjorde i januari till några tidningar så jag hoppas att någon är intresserad - för jag är själv så nöjd med de bilderna! 
 
Jag har också äntligen fått klart de här bilderna på Mai-Linh som jag och Mia tog en söndag i januari när inspirationsnivån nådde någon slags topp. Gillar verkligen dessa bilderna också, det är så mycket som händer med allt glitter, färger och powerblickar. Allt man behöver för att få tillbaka lite pepp och kreativitet dessa gråa, blöta dagar!