Follow

Pastelliga väggar där färgen flagnat av

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
Hår och makeup av Galina Nurmi 
 
 
Andra dagen på vår fotoresa i Berlin besökte vi mitt, Mira och Thildas favoritställe, ett övergivet sanatorium med ett 20-tal byggnader, alla såhär fint bevarade med vackra färger på de flagiga väggarna och oändligt med rum att utforska. Vi var här i säkert 3-4 timmar men det kändes som 45 minuter för tiden gick så himla fort. 
 
Alla deltagare fick så himla många fina bilder också och vi åkte därifrån med fulla minneskort och nog ett tio-tal myggbett var efter att ha rört sig vid en sjö med mycket grönt där det kryllade av mygg. Men det var så vackert! 
 
 

Sommarkvällar vid sjön


 
 
Det är något magiskt med att komma hem till familjen, huset och sjön där jag växte upp. Oavsett hur många gånger jag flyttat nu de senaste åren så kommer ju alltid detta vara hemma. 
 
Det är som att jag också glömmer av hur vackert det är ändå. När jag var van vid de här vyerna varje dag på sommaren bara för några år sedan och blev bortskämd med att spendera sommarkvällar vid sjön, bara 5 minuter hemifrån. Det är nog det jag saknar mest i Stockholm (förutom familj och vänner), naturen och känslan av att gå genom skogen och åka längs med alla ängar och fält på kvällarna. Det finns inget som kan få mig att känna mer lugn i kroppen. 
 

En övergiven flygplats med mycket historia

 
 
 Jag vill flytta in här!
 1906 öppnade den här flygplatsen, och det är svårt att föreställa sig alla individer som har gått, skrattat och gråtit innanför de här väggarna. Det är det ju alltid på de här ödeplatserna, men den här är nog den allra äldsta jag varit på. Den har stått övergiven i 30 år och nu har det liksom växt träd både in genom fönstrerna och upp genom golvet. 
 
Så häftigt ändå. Att naturen bara tar över. 
 
Här tog även Tysklands första kvinnliga pilot sitt flygarcertifikat 1911 och byggnaderna har ägts av både Tyskland och Ryssland genom tiden. Det är svårt att ta in tycker jag, allt som hänt på den här platsen. Och nu 2018 åkte vi hit och fotograferade. 
 
Vi avslutade den här dagen med en kall dricka under några träd på en mysig bar i Berlin och sedna åt vi middag på min favoritrestaurang i Berlin - Baraka! Om ni besöker Berlin så är detta ett måste! Man tar liksom av sig skorna, sitter på golvet, myser och maten (och deras mint-te) är MAGISK. 
 
 
 

Fina på Bogesund Slott

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
 
 
Förra helgen var jag på en magisk location, Bogesund Slott på Vaxholm, och höll i en modefoto workshop för Fotoresor. Jag hann faktiskt (för första gången!) ta bilder på alla modeller som var med under dagen och här är Fina, den första tjejen jag fotade. Färgkombon i dessa bilder är som en dröm! 
 
Och shout out till Karin (en av deltagarna) som hade med sig en hel kasse med kristaller från en gammal kristallkrona som hon delade ut. De är superroliga att leka med framför kameran för att skapa reflektioner och såna här effekter som jag har nå några av bilderna här ovanför. Då har jag liksom bara hållt en sån kristall framför linsen på kameran - så fint!
 

På roadtrip från Stockholm till Göteborg
Igår skulle jag egentligen tagit tåget hem till västkusten på kvällen efter jobbet, men Philips pappa var uppe i Stockholm på visit och erbjöd mig skjuts hem istället för att jag skulle ta tåget! Och jag som tycker väldigt mycket om att åka bil tackade ju självklart ja. 

Så vi körde hans cabbe med taket nere hela vägen till Göteborg. Vi hörde fågelkvitter och kände doften av skogen hela, hela vägen, vilket man ju vanligtvis inte gör om man sitter inne i ett tåg eller i en bil. Vid nio på kvällen tog vi en bensträckare här vid Braehus där bilderna är fotograferade. Älskar dessa varma sommarkvällar!! Lovar er massor av sommar-kvälls-bilder nu i några månader framöver, kan inte få nog av den känslan jag har när solen är sådär varm och det känns som att tiden står lite stilla. 
 
 

Ett övergivet stadsbad i Berlin

 
 
Foton av mig för Fotoresor 
Hår och makeup av Galina Nurmi 
 
 
 Alltså wow den här platsen! 
Det har redan gått två veckor sedan jag var här i det här fantastiska övergivna stadsbadet och jag drömmer mig fortfarande tillbaka lite.. 

Det här var vår första location på fotoresan och wow, alla var i extas när vi kom in! 


Jonathan

 
 
Foto av mig för Fotoresor 
Smink: Milla Paananen 
 
 
Här är några snabba bilder på duktiga Jonathan som är en utav många modeller jag haft med på någon av alla modefoto workshops under våren med Fotoresor. Älskar det här svart/vita enkla temat..
 
Just nu är jag och Philip på Yasuragi faktiskt (och det här är ett tidsinställt inlägg). De här Yasuragi-dagarna (vi är här hela dagen idag och imorgon) kom verkligen i rätt tid efter att vi båda rest och jobbat otroligt mycket. Så att vi ens hittade två dagar i rad som passade båda våra kalendrar var ett magiskt under tror jag. Nästa gång vi båda är lediga samtidigt i två dagar i rad är nog på vår semester i augusti så vi tar verkligen vara på vår tid tillsammans och planerar att ta in lugnet så mycket som möjligt de här dagarna... 
 

Desire

 
 
Foto av mig för Fotoresor 
Smink: Milla Paananen 
 
 
Här är några fler utav mina bilder från min workshop med Fotoresor där vi skulle fokusera på beauty och detaljer. Ni kan läsa mer om den i det här inlägget. I helgen är det dags igen för en ny workshop och nu kommer vi vara på en superfin location istället för studion och jag är så peppad! Men jag hinner ju knappt redigera klart innan jag har ännu fler bilder, haha! Mitt största i-landsproblem just nu... 
 

Jag har haft en fin fin vecka i Berlin

Foto av Kine Jensen
 
 
Jag har haft en så himla fin vecka i Berlin!
Först några dagar med research tillsammans med Mira och Thilda inför vår fotoresa, sedan själva fotoresan Ödeplatser i Berlin som var MAGISK, och efter det hade jag en ledig dag i Berlin. Vädret har ju varit fantastiskt också. 
 
Livet har varit väldigt bra helt enkelt! 
 
Snart kommer det börja trilla in massor med bilder från Berlin här på bloggen, jag är så taggad på att börja redigera för det känns som att jag fick så himla många fina bilder... 
 

I torsdags sprang jag i 9 minuter

 
 
I mars 2017 skadade jag mitt knä. Mitt i vardagen. Jag gjorde ingenting annorlunda egentligen utan när jag skulle kliva över ett fysiskt hinder halkade jag och vred knät så att mitt korsband i princip gick av. 
 
Bara ren otur. 
 
Jag har egentligen inte skrivit så mycket om det här. Det finns nästan inga bilder eller fysiska bevis (jo okej, oändligt massa kvitton/papper/läkarintyg/sjukskrivning osv) men jag har egentligen ingenting att titta på förutom några siffror och bokstäver på papper och mina ärr på knät. 
 
Den 10 oktober 2017, efter många om och men och kansken och hit och dit, opererade jag mig. De tog muskler från baksidan av mitt lår och skapade ett nytt korsband åt mig. Sedan var jag sjukskriven i ungefär 6 veckor. 
 
Innan dess hade jag gått och tränat knät hos flera sjukgymnaster i olika delar av stan (mitt i detta köpte vi en lägenhet och flyttade också). Jag tror att jag började gå hos sjukgymnast i april, så lite drygt ett år sedan nu då, för att bygga upp knät och musklerna omkring innan operationen, men också för att förbereda mig på de saker jag inte skulle kunna göra efter. 
 
Jag är en människa som tar ganska lätt på såna här situationer. Inte för att jag har opererat mig förut, men det var bara vid ett eller två få tillfällen som jag egentligen var orolig över hela situationen. Jag var inte ett dugg nervös innan operationen (min läkare blev typ orolig för att jag inte var nervös haha) och generellt hanterar jag stress och press väldigt bra, vilket jag är tacksam för. 
 
Det kanske är därför jag inte haft ett behov av att dokumentera den här lilla resan jag har gjort tillsammans med mitt knä. För att jag inte riktigt kände att det var en big deal. Och jämfört med väldigt mycket annat här i livet så är det ju inte det. 
 
Men i torsdags. I torsdags sprang jag i 9 minuter. 
Utan att halta. Utan att få ont. Utan mer svullnad. 
 
Det var en nära-döden-upplevelse med tanke på att min kondition inte är bra. Men jag och mitt knä klarade det. 
 
Eftersom att ni inte har hängt med på den här resan så kan ni ju inte förstå vilket steg det är för mig. Och jag har väl aldrig varit den typen av person som springer och kommer nog aldrig bli det (verkligen inte, haha).  
 
Men med tanke på att jag knappt klarade av att ställa mig upp för ett halvår sedan så kändes det plötsligt så stort. För 3-4 månader sedan var jag tvungen att vila efter att ha gått upp för en trappa. I mars klarade jag precis att springa i 2 minuter (med 30 sekunders paus mellan minuterna). 
 
Jag vet egentligen inte vart jag vill komma med detta, men jag vill bara ge en stor eloge till alla er där ute som någon gång skadat sig eller behövt vända sitt liv lite upp och ner på grund av en tråkig slump eller otur. Och ni som kanske är där just nu. 
 
Kram!!
 

Med fokus på detaljerna

 
 
Foto av mig för Fotoresor 
 
 
Just nu går mycket utav min tid åt till att planera vår kurs på Fotoresor som heter Modefoto 1 år, där 12 deltagare får lära sig om modefoto under ett helt år när vi ses 2-3 gånger i månaden. Några av de tillfällena har vi portfolio-workshops där deltagarna får fotografera 8 olika modeller på 8 olika stationer under en dag. Vid förra tillfället var det fokus på Beauty och detaljer. Utmaningen var att ta så få helkroppsbilder som möjligt (helst inga alls) och fokusera på detaljer och ansikte. Jag hann fotografera fyra av de åtta modellerna och här är den första tjejen jag fotade. 
 
Det är faktiskt svårare än man tror det här med beauty (och jag tog ju några helkropp ändå som ni ser), men det var väldigt roligt och lärorikt att utmana sig själv på det här sättet!