Follow

Färgglada gator, palats och en solnedgång vid Djeema el FnaVår andra dag i Marrakech började lite regnig men ändå härlig. Vi promenderade längs gatorna där de sålde färsk frukt och färgglada grönsaker. 

 


Vi besökte två olika palats, Bahia Palace och El Badii Palace. Detaljerna i hantverket ver helt fantastiska, så magiskt vackert. 

 


Jag älskar att det växer apelsinträd överallt! 

 
 
Kolla alla fina små speglar! Försäljarna var såna otroliga samlare, de kunde ha hundratals olika lampor, eller speglar eller lyktor. Alla olika. Vi pratade med en man som hade tagot över sin pappas affär som i sin tur hade tagit över den utav sin pappa. De hade samlat grejer i över 100 år. 
 
 
 
Louise var tillräckligt galen att ha en stor, giftig kobra runt halsen. Han som ägde den släppte dock inte taget om huvudet ifall ormen skulle få för sig att attakera. 
 
Vi fick också hålla en örn, så vackert djur, så lugn! 
 
 


Vi hittade en vacker takterass och tittade på solnedgången över Djeema el Fna, det stora och mest kända torget i Marrakech. Det var härlig stämning, musiker spelade, folk skrattade, spelade spel, åt mat från de små stånden och bara myste i solen. 
 
 

Hej Marrakech!

 
 
Hej Marrakech! 
I lördags flög jag och Louise ner till Marrakech och sedan dess har vi virvlat runt i staden och försökt uppleva allt som går. Jag älskar att vi kom ner till färg, glada männsikor, sol (blandat med lite regn, hehe) och ett härligt lugn. Man kan gå på en gata med 400 människor, mopeder, cyklar, åsnor, ropande säljare och katter som ränner längs fötterna för att i nästa sekund sitta helt ensamma på en takterass i total tystnad och dricka te. Så härligt! 
 
Här kommer några bilder från vår första dag i Marrakech, då vi mest strusade runt och tittade på allt fint. 
 
 


Louise specialbeställde väskor i små lokala butiker. Här diskuterar hon med en av alla som satt och gjorde väskorna för hand. 
 
 


När väskan var klar ville han som gjort den väldigt gärna vara med på bild ☺
Vi åt mat på en mysig bakgård och varje gång man beställer varm mat så kommer den i en sån här härlig keramiktallrik. 

 
 
Vi promenerade tillbaka till vårt Riad (hotell) och vilade en stund på takterassen i solen. Vi åt torkad frust från den lokala marknaden och försökte ta in lite D-vitaminer.  
 
 
 
På kvällen gick vi ut och åt middag vid ett av alla rykande stånd på torget. Så härlig stämning! 
 
 
 
Vi gav oss på den här leken, som går ut på att sätta en ring runt halsen på en flaska. Vi stod där i en timme innan vi fick erkänna oss besegrade. Han som höll i det hela klarade det på 10 sekunder varje gång han provade så man fick lite vinnarskalle! Vi måste nog illbaka dit och ta revansch någon dag i veckan...
 
 

Dimmiga dagar

 
 
Det känns som att jag blinkade och helt plötsligt var det mitten på november. Jag har jobbat mycket det senaste men nu har jag äntligen lite semester, vilket verkligen är så välbehövligt! 
 
Jag valde att spara en vecka av sommarens semesterdagar och även om sommaren kändes kortare så känns det så värt nu ju ☺
 
Förra veckan gjorde jag ett roligt jobb tillsammans med Kakan där vi fotade ute vid Saltisbadet. Det var så vackert och dimmigt! Jag ska visa er de bilderna när dem kommer ut men tills dess kan ni få kolla på den här bilden från dagen. Dimman gjorde sig verkligen på bild! 

Nytt fotojobb för Zalando

 
Foto av mig / Studio Emma Svensson 
Styling Martina Axtelius 
 
 
När jag var i Alperna med Emma för några veckor sedan fotograferade jag bland annat en kampanj för Zalando. Här är ett urval utav mina favoritbilder, jag gillar verkligen färgerna som går ihop med kläder och natur så fint! 
 
 

Mer analogt

 
 
När jag fotograferade de här bilderna för Fotoresor så passade jag också på att ta några bilder med den analoga kameran. Jag har nu en Nikkormat från 70-talet och ett 50 mm 1,8 till den. Och eftersom att de här bilderna är fotade med en lampa och inte en blixt så gick det ju att få till lite bilder trots att det var en mörk höstdag utanför fönstret. 
 
Det är så roligt att exprimentera med analogt tycker jag, och jag har precis fått hem ett pressutskick med en bok som handlar just om analogt fotografi, så himla kul! Så nu ska jag tända lite ljus och slå på värmelampan på balkongen och bara mysa med min bok. 
 
Hoppas ni får en fin kväll ♥