Follow

Modefotografering på Island

 
 
Foton av mig för Fotoresor
Hår och smink Galina Nurmi 
 
 
Precis som förra året hade vi också med oss en modell på årets Islandsresa med Fotoresor. Fantastiskt duktiga Brunella som rörde sig magiskt framför kameran trots att det i princip blåste is i luften. Det var så roligt att fotografera henne och jag älskar ju att fotografera mode på location, så att få göra det på Island är ju en dröm. 
 
 

En utav de vackraste solnedgångarna jag sett

 
 
Vi avslutade dag tre på Island på allra bästa sätt, högt uppe på en klippa med den mest magiska utsikten. Jag vet att jag överanvänder ordet magiskt när jag pratar om Island men hur ska jag annars förklara det här? Det kändes magiskt. 
 
På Island är vädret också helt och hållet opålitligt och helt plötsligt drog regnet in. Och blåsten. Så de flesta tog skydd inne i bilarna (eller ja, minibussar) och hela bilarna skakade och gungade i blåsten. Så vi fick vänta ut det värsta vädret innan vi kunde åka ner för den smala grusvägen från klippan... 
 
 

I en övergiven varm pool på Island

 
 
Vi startade vår tredje dag på Island med ett bad i en övergiven pool. Poolen är ursprungligen från 1800-talet och har stått öde väldigt, väldigt länge. Men det som är så häftogt är att poolen värms upp helt naturligt (!!) av varma källor i närheten. Den var alltså varm, trots att luften var superkall och det regnade. 
 
Den här bilden över har Frida tagot på mig när jag njuter som mest av livet, haha! 
 
Efter poolen åkte vi vidare till en svart strand med helt fantastiska utsikter åt varje håll man tittade. Man kan tro att vissa utav de här bilderna är svartvita men det är alltså bara naturen som ser ut så här. Magi! 
 
 

Sara S. Boljak för Meiyo Magazine

 
Intervju och styling av Ebba Sandberg Callenberg & Adam Olsson
Creative Director Magnus Swärd
Hår och makeup Emelie Wood Olsson
 
 
För ett par veckor sedan fotograferade jag fantastiska Sara S. Boljak för en intervju med henne i Meiyo Magazine. Vi hade så sjukt roligt under den här fotograferingen. Tillslut hamnade alla framför kameran och åt frukt i olika poser, haha!
 
 

Fler bilder från magiska Island

 
 
Tiden går så himla fort just nu, det känns som att jag var på Island igår men i själva verket var det snart två månader sedan. Men bilderna känns ju inte gamla för det, jag tröttnar aldrig på dessa magiska landskap. 
 
Under vår andra dag på Island besökte vi den här fina dalen med vattenfall som kom från höger och vänster. Och efter det åkte vi och åt pizza tillsammans en bit bort innan vi fortsatte vår roadtrip till sagolika Jökulsárlón, som nog är en utav de vackraste platserna jag varit på ändå. 
 
 


Jätteglad! ☺

 
 
Foton av mig för Fotoresor. 

Några sommarbilder från den analoga kameran

 
Det är lite galet att man redan har glömt av vilken fantastiskt varm sommar det var. Jag och Philip badade vid bryggan där vi bor mellan att jag var utomlands och han var utomlands på jobb. Story of our lives, haha. 
 
 
 
Jag var i Båstad på tennisveckan med Frida och gjorde ett filmjobb. Vi bodde i den här villan med fina solnedgångar ute på balkongen. 
 
 
Jag spenderade mycket tid hemma på västkusten när jag kunde. 
 
 
 
Vet inte hur många gånger jag badade i sjön, och en gång åt vi våfflor efteråt. Mums!
 
 
 
Jag var på Gröna Lund med Alma, Julia och Alice och dansade till Oskar Linnros. Det var så mycket folk! Och jag kände att jag har gått på alldeles för få konserter det senaste. 
 
 

En härlig långhelg i London

 
Förra veckan åkte jag till London tillsammans med mamma och Sara ♥
 
 
 
Vi promenerade mycket, genom staden och de stora parkerna. Vi hade sån tur med vädret, det kändes som sommar igen! 
 
 
 
Jag fick tips från Louise att åka till Portobello Road och det var magiskt där!
 
 
 
Vi åt potatis på pinne. 
 
 
 
Vi gick på teater, den magiska föreställningen Harry Potter and the Cursed Child. Det var riktigt, riktigt bra! 
 
 
 
Så mysigt ♥
 
 
 
Så härligt att få några till varma kvällar innan vintern tar över. 
 
 
 
Vi tog en tur upp i Tate Moderns utkikstorn, supertips för er som ska besöka London. Helt gratis och superfin utsikt över staden! 
 
 
Den här bruchettan var det absolut godaste jag har ätit på väldigt länge! 
 
 
Världens mysigaste ♥
 

Hanna S

 
Foton av mig för Fotoresor 
Modell Hanna S / Stockholmsgruppen
 
 
Den första helgen i oktober var det workshops för fulla muggar i studion både lördag och söndag. De som just nu går kursen Modefoto 1 år gjorde sitt slutprojekt i studio med egna modeller och vissa hade även egen styling och allt! Det var faktiskt riktigt roligt att få se alla in action när de gjorde sin egen grej. 
 
Till och med jag hade lite tid över och jag hann footgrafera en modell i de olika looksen som Martina hade plockat fram till deltagarna. Jag hittade (av en slump) den här träskivan vid soprummet dagen innan fotograferingen och kände direkt att jag ville få med den som ett element i bilderna och jag tyckte den passade så fint! 
 
 

Analogt från en septemberdag i Stenstorp

 
 
En helg i början på september tog jag tåget ner till Skövde och Stenstorp där min bror bor nu eftersom att han pluggar i Skövde. Resten av familjen var också där och det var verkligen ett par mysiga dagar. 
 
Medan Mathias, mamma och pappa byggde möbler i Mathias nya lägenhet så passade jag och Sara på att fota lite i trädgården utanför huset. Jag hade bara med mig min analoga kamera (försäker ibland ta en paus från att hets-fota med min digitala systemkamera), och vi tog dessa fem bilder. Så sjukt ändå att vi endast tog dessa fem bilder och ingen mer, ingen slängd, ingen raderad, ingen som ligger och skräpar på en hårddisk någonstans bland 50 liknande bilder. Jag tycker att det finns något fint med det. 
 
Den här gången framkallade jag bilderna hos ett nytt ställe som också behöll den svarta ramen på bilderna, vilket blev så fint tycker jag ☺
 

Chamonix

 
 
 
I onsdags efter att vi fotograferat klart ett jobb i Chamonix så passade jag på att ta en lång promenad genom staden. Det kändes lite som en fantasistad, det var så idylliskt det bara kunde bli och min kamera smattrade förfullt, hehe. 
 
 
 
Jag vill redan åka tillbaka, vilken magisk plats! 
 

Spenderade en dag på en glaciär i Italien

 
Igår vaknade jag upp med den här utsikten i Chamonix i Frankrike. Jag och Martina skulle fotografera och styla ett jobb med Emma Svensson här och vi skulle ta de flesta bilderna uppe på en glaciär i närheten (fast i Italien, men det var bara 30 minuter bort). 
 
 
 
Vi tog liften upp och redan där var utsikten helt magisk!!
 
 

Glaciären låg på över 3000 meters höjd och både jag och Martina blev lite lagon snurriga efter ett tag där uppe. Men alltså wow vad det var fint! 
 
 
 
Idag är det exakt ett år sedan jag opererade mitt knä och blev sjukskriven i nästan två månader för att jag inte kunde gå. Och nu ett år senare vandrade jag över en glaciär på en höjd jag aldrig varit på tidigare. Det blev faktiskt lite sentimentalt för mig. Eller om det var den tunna luften som tryckte hårt mot bröstet kanske, det kan nog ha varit en blandning. 
 
 
 
Skall bli så spännande när de "riktiga" bilderna kommer ut från detta jobb! ☺
 

Highland Cattle

 
 
Jag älskar hur spontana och lite galna jag och Louise kan bli när vi hänger med varandra. Vi kan liksom få för oss att gå upp klockan sex på morgonen och fotografera bland kossor i soluppgången. Vilket var exakt det vi gjorde i torsdags, haha! 
 
Jag måste väl erkänna att det var lite läskigt när en utav kossorna började stånga min kameraväska som låg på gräset, men annars var de så himla snälla. Det hade ju varit lite jobbigt om jag förlorade ännu en kameraväska det här året, hehe. Men det gick bra och vi delade hagen, solen och magin hela morgonen. Och Louise var lika fin som alltid ♥
 
 
 

Samlar energi

 
 
 
I onsdags kväll fotograferade jag ett event i stan och efteråt åkte jag hem till Louise och vi drack te, pratade om livet och jag redigerade bilderna från eventet. Det gav mig verkligen så mycket energi, vilket är en bristvara hos mig just nu. 
 
På morgonen tog vi en magisk promenad ute i skogen och över åkrar, jag fotade Louise (och gulliga kossor) i morgonljuset. Det var magiskt! Lägger upp de bilderna på Louise i veckan också. 
 
Sedan åt vi en stor brunch och åkte in till stan där vi fikade på Rosendals Trädgård och bara gick runt bland alla blommor och samlade energi. Så välbehövlig dag ☺
 
 
 

Hudvård med Kakan

Foton av mig / Studio Emma Svensson
 
 
Jag älskar att jobba med människor som sprider fin energi och Kakan är verkligen en sån människa! Här är några bilder vi tog för någon vecka sedan när hon hade ett samarbete med Clarins. 
 

Magi på Island

 
 
Nu har jag äntligen hunnit gå igenom lite bilder från Islandsresan i början på september och det är som att kliva in i en drömvärld när jag redigerar de här bilderna. Som att det är svårt att förstå att det här är vår planet. 
 
Här kommer några favoritbilder från vår första dag på Island, då vi besökte ett par olika vattenfall. Det kryllar av vattenfall på Island men vi hade valt ut några utav de bästa. 
 
Nu skall jag gå igenom några mappar till med Islandsbilder och sedan skall jag springa iväg på ett möte. 
 
 
 
Foton av mig för Fotoresor