Follow

Lite av en tradition (trodde jag)

 
 
Imorse ringde klockan tidigt och jag tog mig till Kungsträdgården för att hänga med Louise och körsbärsblommorna i morgonljuset. Vi båda pratade om hur mysigt det var när vi gjorde det förra året och att det var något vi ville göra om, så vi passade på den här fina morgonen. 
 
Jag flyttade till Stockholm under hösten 2014 (japp, känns sjukt nu) och varje år efter det har jag vaknat supertidigt och varit i Kungsträdgården en aprilmorgon kl 6:30-ish. Eller det är vad jag trodde fram tills för någon timma sedan när jag försökte hitta bilderna från alla åren jag gjort detta och insåg att det inte alls var förra året jag och Louise var där, utan för två år sedan. Vi båda trodde helhjärtat på att det var förra året, haha! Vi båda hade uppenbarligen för mycket att göra förra våren för att minnas vad vi gjorde. 
 
Så det är en tradition som hoppade över ett år kan man säga då. Ni kan se andra tidiga mornar jag haft i Kungsträdgården här: 
20152016 - 2017 - 2017
 

Två boktips! 
Nu när vi var i Vietnam så tog jag med mig lite böcker som jag hade för avsikt att läsa. Jag läste två av fyra böcker (ändå de första två böckerna jag läser på väldigt länge) och tänkte att jag kunde tipsa om dem, för jag gillade båda väldigt mycket. 
 
Den första jag läste var "Musan" av Jesse Burton, som är två olika historier om kvinnor på 30- och 60-talet som sedan flätas samman på ett väldigt bra sätt. Man visste inte hur den skulle sluta förrän de sista sidorna i boken, och sånt älskar jag. 
 
Den andra boken jag läste var "We Were Liars" av E. Lockhart som tog mig med storm. Jag vet egentligen inte varför, men den var så äkta och skriven på ett fint sätt som gjorde att man förstod varje känsla och hjärtesorg. Jag kunde inte lägga ner den boken och läste ut den på mindre än två dagar. Kan varmt rekommendera! 
 
 

En favoritplatsFörra helgen var min syster uppe i Stockholm på besök och vi tog bussen ut till Rosenhill, ett utav mina favoritställen i Stockholm. 
Vi åt sjukt god mat, en sallad med hemma gjord eldost och ungspannkakor med äppelmos och grädde. Och vi kanske tryckte er en morotskaka också, hehe. All mat var magisk. 

 


Vi satt på den här gungan ihop och bara njöt av att det faktiskt var helt okej varmt och vårkänslor i luften. 
 
 

De sista dagarna i Vietnam

 
 
Efter två veckor i Vietnam började dagarna ta slut, men vi kände oss inte stressade för det egentligen, vi började bli peppade på att komma tillbaka till våra jobb-liv och få sova i våran egen säng igen. 
 
Men vi njöt till fullo de sista dagarna också, med sovmornar, strandpromenader och goda middagar. 
 
 
 
Jag älskar fina snäckor, och plockade ut några favoriter som jag tog med hem i resväskan. 
 
 
 
Nu längtar man ju ändå till sommaren och när man kan gå runt i härliga klänningar på kvällarna utan att frysa! (för man kan väl ändå hoppas på några fina sommardagar i år igen?) 
 
 
 
Och en morgon var det dags att åka hem igen, och helt plötsligt kändes det overkligt att vi faktiskt inte bodde i den där lilla stugan under palmerna längre... 
 
 

Drakfrukter och en stor liggande Buddha

 
Dagen efter vår utflykt till sanddynorna var det tidig väckning och iväg på vår andra utflykt. Vi åkte till Tà Cú Mountain och på vägen dit stannade vi vid de här otroliga drakfruktsträden, så himla fina! 
 
 
 
Vi tog en gondol upp till toppen av Tà Cú Mountain, där det fanns ett vackert tempel och lite olika fina statyer. 
 
 
 
Utsikten var inte hel fel heller!
 
 
 
Där uppe låg också Sydöstasiens största liggande Buddha, så stor att det inte gick att få med hela på en bild. 
 
 
 
Sedan åkte vi tillbaka till vårt hotell, tog en lång stranspromenad i solnedgången, spelade spel och bara njöt. 
 
 

Utflykt i den Vietnamesiska naturen

 
 
Under våra drygt två veckor i Vietnam gjorde vi två halvdagsutflykter. Den första utflykten vi gjorde var till ett ställe som hetter Fairy Stream, där vi gick i ett vattendrag som slingrade sig i en liten Canyon med vackra stenar och en blandning av röd och vit sand. 
 
 
 
Guiden tog den här bilden på oss. Vi var de enda som var med på den guidade turen under hela dagen (fördel med att åka under lågsäsong) så hela dagsturen var liksom anpassad efter hur länge vi ville stanna på varje ställe. Så skönt!
 
 
 
På vägen till nästa stopp stannade vi vid den här utsikten. Den stora grejen i Phan Tiê´t var ju fiske, och jäklar var många båtar det var ute på havet hela tiden. 
 
 
 
Så mycket båtar! Och även de här "badkaren", som jag och Philip kallade dem, som tydligen kunde klara föera ton fisk. 
 
 
 
Vi kom fram till de här vita sanddynorna, där jag och Philip hyrde en fyrhjuling och körde runt lite som dårar på sanden. Så kul!
 
 
 
Nu när man har glömt bort hur mycket sand man hade exakt överallt efter den här dagen så ser det ju helt drömmigt ut. Det var ju också väldigt häftigt, inte bara sandigt.. 
 
 
 
 
Efter någon timma åkte vi vidare mot röda sanddynor där vi väntade in solnedgången uppe på en sanddyna. Solnedgången gjorde ju att färgerna bara smälte ihop till en magisk syn. Och just då gjorde det ingenting att man hade sand innanför kläderna, i öronen, ögonen och hela håret. 
 
 

Våra första dagar i Vietnam

 
 
I höstas bokade jag och Philip den här resan till Vietnam och tanken med den var att egentligen försöka att göra så lite som möjligt. Det kanske låter dumt att resa till andra sidan jorden för att mest vila, men jag tror vii vi båda behövde det för att kunna släppa allt en stund. 
 
Här ser ni den härliga bungalow-stugan som vi bodde i i lite drygt två veckor, ett stenkast från havet, poolen, stan och härliga restauranger. Nu känns det lite avlägset plötsligt, men när vi var där så blev det ju som ett litet hem. 
 
 
 
Vi tog många strandpromenader i solnedgångarna, för på dagen var det för varmt för att röra på sig hehe. Då låg vi mest vid poolen och drack drinkar med paraplyer och frukter på toppen. 
 
 

Och ljuset var som en pastellig dröm varje dag ♥
 
 
 
Vi promenerade längs den här gatan, och där skymtar ni skylten från vår favoritrestaurang, Sandals, där vi åt flera kvällar. De hade galet god burrata. 
 
 
 
En kväll rökte vi vattenpipa och lyssnade på en gubbe som spelade gitarr. 
 
 
 
På vägen hem från stan köpte vi oftast med oss glass, och sedan satt vi i stolarna utanför vår stuga och åt glass och kollade på serier. 
 
 
 
Fler pastelliga kvällar på stranden.