Follow

Vi såg Nordamerikas högsta och lägsta punkt på samma dag

 

Det var lite dystert att lämna Mammoth Lakes och alla magiska höga berg vart man än vände blicken, men samtidigt var vi peppade att se nya platser. Så vi tog vårt pick och pack och körde innåt landet! På vägen tog vi ett stopp för lunch i Alabama Hills, en jättefin plats som är lätt att missa om man kör förbi men befinner ni er någonsin i de här områdena så är det absolut värt ett stopp. 
 
 
 
 
Det är höga bergstoppar (faktiskt den högsta i USA utanför Alaska), blandat med dessa rundade stenar som nästan känns som ett rymdlandskap. Om ni tittar noga kan ni se Philip sitta på en sten i mitten på bilden över här. 
 
 
 
 
Och bara någon timmas bilfärd bort ligger Death Valley som är en av världens varmaste platser. Nu var vi där i oktober så det var inte olidligt varmt som det annars har varit när jag har varit där mitt på sommaren. Nu var det runt 30 grader och väldigt härligt efter flera dagar med mössa och vantar i Mammoth Lakes. 
 
 
 
 
Vi gjorde ett stopp på Badwater Basin som är Nordamerikas lägsta punkt. Kul att vi såg både högsta och lägsta punkten på samma dag. Det här ligger 86 meter under havsnivå. 
 
 
 
 
Jag gillade verkligen alla de olika färgerna som skiftades i sanden och på kullarna. Allt från gult, grönt, blått och rött. 
 
Vårt sista stopp i Death Valley blev Zabriskie Point där solnedgången gjorde allt väldigt, väldigt magiskt. Just såna här kvällar kan man inte få för många av. 
 
 

Tjäna pengar på din blogg! (adlink)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: