Follow

Från Utah till Colorado

 
 
Vår sista dag i Utah spenderade vi i Arches National Park, en väldigt unik plats med väldigt många så kallade "arches", såna här naturliga bågar av sten som har skapats efter många år av väder och vind. 
 
Vi gjorde en liten hajk upp till Delicate Arch, en av de mest kända bågarna i parken med fin utsikt över bergskedjorna i bakgrunden. 
 
 
 
 
Efter det var vi otroligt peppade på att äntligen åka in i Colorado, en plats som ingen av oss hade varit på tidigare. Så vi tryckte på gasen och körde över gränsen strax efter att solen gick ner. 
 
Dagen efter vaknade vi i ett helt nytt typ av landskap, öken-känslan har helt bortblåst och ersatt med granar och snö på marken. Vi tog bilen till den mysiga staden Aspen, där vi stannade och bara mös lite i snölandskapet. 
 
 
 
 
Sedan skulle vi vidare mot Colorado Springs, på andra sidan av en väldigt hög berskedja, och vi ställde in GPSen som gav oss en rutt. Vi tänkte inte så mycket på det men tillsut var vi uppe på över 3500 meters höjd (!) och vi såg inte mer än 5-10 meter framför oss på den lilla vägen. Vi mötte inte många men alla bilar som körde där hade varningsblinkers på och körde i 10 km/h, precis som vi fick göra då vi bara hade sommardäck på vår stackars lilla bil. 
 
I efterhand var det otroligt läskigt men kanske också bra att vi inte såg hur högt uppe vi faktiskt var på grund av snöstorm och dimma. Men efter två timmar var vi ute på andra sidan bergen och vi kunde pusta ut. 
 
 
Postat av: Johanna

Men vad läskigt att köra i sånt snöväder med sommardäck, skönt att det gick bra! Och snön, åh vad jag önskar vi hade snö nu!

2019-12-19, 08:19:20 - URL: http://nouw.com/lindholm

Tjäna pengar på din blogg! (adlink)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: