Follow

Världens bästa Yosemite

 
 
Hur ska jag någonsin kunna förklara de känslorna jag får i kroppen i Yosemite? 
 
När vi rullade in i parken utbröt någon form av panik i min kropp, panik över att vi bara skulle få vara här i två dagar. Jag började nästan gråta av den stressen. Det är något speciellt med den här plansen alltså, det är som en overklig tavla, en fantasi som man klivit in i. Jag känner samma känsla varje gång. 
 
 
 
 
Det här var första gången jag fick uppleva Yosemite i oktober och jag har hört att det här ska vara den bästa tiden att vara här, vilket jag förstår med tanke på alla vackra färger vi fick uppleva, och hur ljuset låg och myste sådär varmt över oss hela tiden. 
 
 
 
 
Vi gjorde så många stopp med bilen att vi inte hann äta någon lunch, men det var inget vi märkte för vi hade fullt upp med att leva på adrenalinet av allt det fina. 
 
 
 
 
Vi avslutade dagen uppe vid Glacier Point som många andra, och det var magiskt! Ett ställe ni inte får missa om ni kommer till Yosemite, helt klart en av de bästa solnedgångarna i livet. 
 
 
 
 
Vi stannade kvar ett tag efter att solen gått ner och så småningom var det bara vi och några foto-nördar kvar på platsen och det började bli tyst och stjärnorna tittade fram. Man kunde se Yosemite Valley (den lilla staden) långt där nere och lamporna fråm dem som besteg bergen runt omkring. 
 
Men det häftigaste var när månen plötsligt tittade fram bakom bergstopparna, och helt plötsligt lös allt upp som om det vore en soluppgång. Den sista bilden här i inlägget är alltså månen som är påväg upp, inte en soluppgång/nergång som man först kanske tror. 
 
 

Monterey till San Francisco

 
 
När vi vaknade upp i Monterey tog vi bilen till stan där vi åt världens godaste crepes och tog en promenad i solen på piren. En väldigt mysig stad! 
 
 
 
 
Sedan var det dags att rulla vidare mot San Francisco, och på vägen dit stannade vi i Silicon Valley och kollade in Apples huvudkontor, tog en välbehövligt kall dricka och njöt i solen lite. 
 
 
 
 
Och lagom till solnedgången nådde vi San Francisco, vi köpte med oss mac-n-cheese från en restaurang i stan och satte oss och åt på en bänk med utsikt över Golden Gate bron... tills det blev för kallt så vi satte och i bilen istället ♥
 
 
 

Highway 1

 
 
Efter två nätter i Santa Barbara var det dags för oss att köra vidare norrut. Nästa mål var Monterey och vi tog den långsamma men otroligt vackra vägen - Highway 1 - hela vägen dit. Jag vet inte hur många gånger vi stoppade för att titta på utsikten, men det var värt det!
 
 
 
 
Och tillslut kom vi fram till den ikoniska bron vid Big Sur där vi såg solen gå ner innan vi åkte den sista biten upp till Monterey där vi spenderade natten. 
 
 
 

Griffith Observatory & Venice Beach

 
 
Vår andra dag i USA körde vi till Griffith Observatory, som är en utkiksplats i Los Angeles med fin utsikt över staden (om det inte är för mycket smog från all trafik). Jag minns att det var sjukt varmt och att vi ganska snabbt kände oss klara och körde istället ner och åt på Umami Burgers, som jag har drömt om lite sedan sist jag åt där 2017. 
 
 
 
 
 
Efter att ha vilat i gräset en stund åkte vi till Venice Beach där vi spenderade resten av kvällen. Vi tittade länge på alla som skejtade och promenerade både bort mot Santa Monica och avslutade med att promendera tillbaka mot kanalerna vid Venice igen. Vi köpte var sin pizzaslice med extra parmesanost och kramades mycket. En väldigt varm och mysig käll. 
 
 
 

Hemma igen efter en månad i USA

 
 
I fredags kom jag och Philip hem till Sverige efter att ha roadtrippat i USA sedan 9 oktober - och hur ska jag ens berätta och förklara allt vi har varit med om och sett? 
 
Allt började med att vi hämtade ut vår bil som vi, en månad senare, hade kört cirka 1200 mil i. Den bilen hängde med genom soliga ökenlandskap och snöiga berg, den var nästan med om ett totalt bensinstopp mitt i ingenstans och den fick en redbull uthälld i hela baksätet. Den har både hjälpt till att kyla ner oss och att värma oss, och den har fått ny olja och ny spolarvätska längs vägen. Och utöver alla 21 boenden vi bott på under de här veckorna så har vi ju i princip bott i den här bilen, inte sovit i den men spenderat väldigt många timmar i den. 
 
Vår första dag körde vi från Los Angeles till Santa Barbara där vi tog en strandpromenad i solnedgången och åt middag på den lilla piren vid havet. Sedan somnade vi klockan åtta på kvällen efter att ha kämpat länge med att hålla oss vakna. Här är några bilder från den kvällen.